Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 15:22

Vozio pod utjecajem alkohola, a nema još ni vozačke dozvole

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Tijekom noći 23./24. studenoga 2013. godine na području Policijske uprave požeško-slavonske provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola. Ukupno je nadzirano 90 vozača osobnih i teretnih vozila, a kod sedam vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu iznad dopuštene koncentracije te je utvrđeno još 13 drugih prekršaja. Najveći broj vozača pod utjecajem alkohola imao je utvrđenu koncentraciju u rasponu od 0,51 g/kg 1,00 g/kg. Gledajući prema starosnoj dobi riječ je o vozačima između 19 i 40 godina. Osoba s najvećom koncentracijom alkohola u organizmu je 21-godišnjak s područja Velike kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,7 g/kg, a osim toga osobnim automobilom upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Teška krađa provaljivanjem

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 23./24. studenoga 2013. godine, u Požegi, u Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u podrumske prostorije u vlasništvu 46-godišnjaka i 58-godišnjaka i otuđio nekoliko boca pića. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Tri ugrožavanja javnog prometa

U nedjelju, 24. studenoga 2013. godine, oko 18.55 sati, u Pakracu, u ulici Aleja kestenova, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka, zatekli 56-godišnjeg vozača kod kojeg je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,91 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, sat vremena poslije, u Pleternici, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 31-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, a za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da je već činio takve prekršaje u prometu. Protiv 31-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

U ponedjeljak, 25. studenoga 2013. godine, oko 2.15 sati, u Požegi, u Industrijskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 29-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,99 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja za sve kategorije. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 29-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.