Četvrtak, 21 Studeni 2013 13:56

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Pronevjera
Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 49-godišnji djelatnik trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, na poticaj 60-godišnjaka bez prethodnog plaćanja iz šume isporučio oko 3,5 kubnih metara ogrjevnog drveta za koja je izdao popratnicu na ime treće osobe, a koja je svoja uplaćena drva ranije u potpunosti izvezla. Također je 49-godišnjak šumarski čekić koji je imao na zaduženju ranije predao 60-godišnjaku, a nakon toga prijavio krađu. Protiv 49-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Pronevjera“, „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“, a protiv 60-godišnjaka za kazneno djelo „Pronevjera“ u vezi s člankom 37. st. 1. Kaznenog zakona (poticanje).


Prometna problematika
U srijedu, 20. studenoga 2013. godine, oko 10 sati, na D51, u blizini mjesta Gradište, 47-godišnja vozačica koja je upravljala teretnim automobilom marke „Renault“, osječkih registarskih oznaka, nije prilagodila brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolniku uslijed čega je došlo do zanošenja vozila po kolniku i slijetanju u istočni putni kanal. Protiv 47-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog.
Također su se tijekom jučerašnjeg dana dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Zagrebačkoj i Dubrovačkoj ulici.