Srijeda, 20 Studeni 2013 21:44

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teška krađa provaljivanjem
U noći sa ponedjeljka na utorak, 18./19. studenoga 2013. godine, u Kutjevu, u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostorije benzinske postaje prilikom čega je otuđio razne cigarete i novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.


Krađa
U vremenskom razdoblju od 12. listopada do 19. studenoga 2013. godine, u mjestu Radovanci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz otvorene dvorišne prostorije otuđio poljoprivredni radni stroj za rezidbu vinograda u vlasništvu 57-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.


Utaja poreza i doprinosa
Kriminalističkim istraživanjem nad 47-godišnjakinjom sa područja grada Pleternice utvrđene su osnove sumnje da je tijekom 2010. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pleternice temeljem nevjerodostojne i krivotvorene dokumentacije koju je u poslovanju uporabila kao da je istinita, izbjegla plaćanje poreza i doprinosa i na taj način oštetila državni proračun za nekoliko stotina tisuća kuna. Protiv 47-godišnjakinje i trgovačkog društva iz Pleternice slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.


Dovršena kriminalistička istraživanja
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četiri odgovorne osobe starosti 27, 42, 47 i 58 godina u poduzećima na području grada Zagreba i Pakraca utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zlouporabe ovlaštenja u gospodarskom poslovanju“ i „Krivotvorenje službene isprave“ na način da su od travnja do kolovoza 2011. godine na temelju krivotvorene dokumentacije povukli kreditna sredstva za iznos od oko miljun i nekoliko stotina tisuća kuna.
Kriminalističkim istraživanjem nad 42-godišnjim stranim državljaninom s prijavljenim prebivalištem na području grada Pakraca utvrđeno je da je u vremenu od veljače do kolovoza 2011. godine bez pravnog temelja sa žiro računa poduzeća isplatio sebi kao fizičkoj osobi iznos od oko 165.200 kuna.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnja odgovorna osoba u poduzeću na području grada Pakraca počinio kazneno djelo „Zlouporaba ovlaštenja u gospodarskom poslovanju“ na način da je od siječnja 2010. do kolovoza 2011. godine bez vjerodostojne dokumentacije vršio otkup drvne mase te izvršio gotovinsku isplatu u iznosu od oko 607.900 kuna.


Narušavanje javnog reda i mira
U srijedu, 20. studenoga 2013. godine, pola sata iza ponoći, u Požegi, u Ulici Pavla Radića, u ugostiteljskom objektu, verbalno su se sukobili 35-godišnjakinja i 37-godišnjak kod kojeg je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,66 g/kg. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.