Utorak, 19 Studeni 2013 08:46

Manje alkoholiziranih i bez nesreća

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POLICIJA ZADOVOLJNA PONAŠANJEM VOZAČA U DANE MARTINJA -

POŽEGA – Sa zadovoljstvom možemo reći da su rezultati dobri. Od 8. do 11. studenog provodili smo pojačane mjere nadzora prometa budući da smo imali najave o većem broju vozila i ljudi na našem području. Tijekom akcije kontroliran je ukupno 271 vozač i kod samo njih 14 je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Od toga je 13 vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla. najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u organizmu od 1-1,5 gr/kg, a po dobnoj strukturi to su vozači od 31-40 godina. najveća koncentracija alkohola je bila 1,68 gr/kg, koja je utvrđena u subotu oko 16,30 sati u Kutjevu, 50-godišnjem vozaču WV Pasata požeških reg. oznaka – istakla je tiskovnoj konferenciji u Policijskoj upravi, glasnogovornica Ivana Radić. Za dane vikenda zabilježena je samo jedna prometna nesreća s materijalnim posljedicama u kojoj je na osobni automobil palo suho stablo. – To pokazuje da smo dobro preventivno djelovali i zahvaljujemo se građanima na tome što su poslušali naše savjete, jer smo time izbjegli prometne nesreće i druge posljedice – kaže Ivana Radić koja ujedno upozorava građane na dolazak hladnih dana, lošijih vremenskih uvjeta i zimskih uvjeta na cestama.
- Kad nastupe zimski uvjeti, kad je kolnik prekriven snijegom ili kad je na kolniku poledica, vozači moraju koristiti zimsku opremu. Znači moraju imati zimske gume ili ljetne gume sa najmanje 4 mm dubine profila i lance pripremljene za postavljanje. Službeno zimski uvjeti nastupaju od 15. studenog – upozorava Ivana Radić iz PU Požeško-slavonske.
Policija je u redovnom nadzoru primijetila da su u posljednje vrijeme utvrđene određene nepravilnosti u prijevozu drvne mase. Od kontroliranih 40 osoba utvrđeno je nepravilnosti za 300 m3 u prijevozu. – Mi smo o ovim prekršajima uputili prijavu šumarskom inspektoru i inspektoratu rada. Jedan dio vozio se bez oznaka, a drugi dio bez priložene dokumentacije, ili su prijevoz obavljale osobe koje nisu registrirane za te poslove – pojasnila je Ivana Radić.