Četvrtak, 14 Studeni 2013 16:42

Čuvajte svoj bicikl od krađe

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kontakt policajci Policijske postaje Požega u subotu 9. studenoga u prijepodnevnim satima u Požegi, na uglu Lermanove i Florijanove ulice u pješačkoj zoni educirali su građane kako se zaštiti s ciljem prevencije od krađa bicikala, te o tehničkoj ispravnosti bicikala.

U sklopu manifestacije pod nazivom „Martinje“ između ostalih sudionika kontakt policajci su postavili štand na kojemu su građanima pojašnjavali kako se biciklisti trebaju ponašati u prometu te vlasnicima bicikala koji posjeduju dokaz o vlasništvu (račun o kupnji bicikla), registrirali bicikle. Građani su dobili potvrde o registraciji bicikla, a na vidno mjesto bicikla zalijepljena je naljepnica s natpisom „Evidentiran i čuvan od strane PP Požega“. Bicikle vlasnika koji nemaju račun o kupnji kontakt policajci su evidentirali.

Od početka registracije evidentirano je i registrirano oko 800 bicikla na području Požege. U subotu su vlasnicima netom registriranih i evidentiranih bicikala uručeni i edukativni letci pod nazivom „ČUVAJTE SVOJ BICIKL OD KRAĐE».