Četvrtak, 14 Studeni 2013 16:27

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Narušavanje javnog reda i mira

Jučer oko 15.40 sati, u mjestu Ramanovci, u dvorištu obiteljske kuće, 45-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,66 g/kg verbalno je i tjelesno napao 43-godišnjakinju koja je bila pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,89 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Prometna problematika

Jučer oko 13.15 sati, u mjestu Vetovo, Trg Sv. Vinka, 51-godišnji vozač autobusa marke „Setra“, požeških registarskih oznaka kretao se unazad prilikom čega je započeo skretati udesno a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu jer ga je tom prilikom započeo pretjecati 45-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW“, požeških registarskih oznaka, a koji se također nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je došlo do udarala lijevim prednjim dijelom autobusa u prednji desni dio osobnog automobila. Protiv oba vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana također se dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi, u Industrijskoj ulici između dva osobna automobila.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom s područja grada Požege, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je u srijedu, 6. studenoga ove godine u ranim jutarnjim satima, u Požegi, u ulici Sv. Florijana provalio u zlatarnicu u vlasništvu 60-godišnjaka i otuđio nakit. Slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

U srijedu, 6. studenoga 2013. godine, oko 6.25 sati, u mjestu Novi Mihaljevci, 39-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka započeo je pretjecati vozilo ispred sebe , a kada je iza sebe u retrovizoru vidio drugo vozilo koje je već bilo u fazi pretjecanja pokušao se vratiti u svoju prometnu traku kako ne bi udario vozilo koje je krenuo pretjecati prilikom čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika u voćnjak sa istočne strane kolnika kojom prilikom je došlo do udara prednjim dijelom osobnog automobila u žičanu ogradu i aluminijske stupce u vlasništvu 66-godišnjaka. U prometnoj nesreći su lakše ozlijeđeni 16-godišnji putnik iz osobnog automobila i 39-godišnji vozač protiv kojeg slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istog dana oko 11.30 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Pape Ivana Pavla II i Trga Svetog Trojstva, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila.

Dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava

U utorak, 5. studenoga 2013. godine, oko 16 sati, u rubnom predjelu šume između mjesta Kovačevac i Subocka, 73-godišnjak je pronašao projektil za ručni bacač M79 za kojeg je utvrđeno da je zaostao iz Domovinskog rata. On je uništen na mjestu pronalaska jer nije bio siguran za transport.

U utorak, 5. studenoga 2013. godine, oko 12.30 sati, u mjestu Kovačevac, 52-godišnjak je u voćnjaku pronašao tijelo ručne bombe M75 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona će naknadno biti uništena.