Utorak, 15 Listopad 2013 12:15

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 Razbojništvo

U nedjelju, 13. listopada 2013. godine, oko 3 sata, u Požegi, u ulici Kneza Trpimira, dva nepoznata počinitelja su ušla u kuću u kojoj prebiva 81-godišnjak, prekrili ga dekom nakon čega su  zatražili da im da novac što je on od straha i učinio. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su osnovi sumnje da su počinitelji ovog kaznenog djela razbojništva  dvojica 19-godišnjaka s područja grada Požege. Prilikom pretrage obiteljske kuće jednog od 19-godišnjaka pronađena je precizna vaga, ostaci ručno rađenih cigareta punjenih duhanom i cannabis marihuanom  te oko 10 grama opojne droge cannabis marihuane. Protiv oba počinitelja slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež vezano za kazneno djelo „Razbojništvo“, dok protiv jednog  od njih slijedi i kaznena prijava za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, te za dvije krađe počinjene tijekom mjeseca rujna ove godine na štetu istog tog 81-godišnjaka koji ih je naknadno prijavio 13. listopada 2013. godine.

 

Dvije teške krađe provaljivanjem

U razdoblju od 10. do 13. listopada 2013. godine, u Požegi, u Ulici Borisa Hanžekovića, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u nenastanjenu kuću u vlasništvu 48-godišnjaka prilikom čega ništa nije otuđio.

U razdoblju od 13./14. listopada 2013. godine, u Požegi, u Sokolovoj ulici, na gradskoj tržnici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostor u vlasništvu 39-godišnjakinje prilikom čega je otuđio razne odjevne predmete.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

 

Pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava

U nedjelju 13. listopada 2013. godine, oko 10 sati, u Pakracu, u šumskom predjelu zvanom „Čukur“, 34-godišnjak je pronašao dva ručna bacača raketa RBRM80, call 64 mm za koje je utvrđeno da su zaostali iz domovinskog rata. Oni su izuzeti od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i bit će naknadno uništeni.

Ponovno podsjećamo građane da i dalje traje akcija „Manje oružja, manje tragedija“. Apeliramo na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

 Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.