Ponedjeljak, 14 Listopad 2013 09:42

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U noći sa subote na nedjelju, 12./13. listopada 2013. godine, u Lipiku, u Slavonskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u benzinsku postaju u  vlasništvu poduzeća iz Zagreba i otuđio razne cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pokušaj krađe vozila

U razdoblju od 13. rujna do 13. listopada 2013. godine, u Trenkovu, u Ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio neregistrirani osobni automobil marke „Golf I“, u vlasništvu 49-godišnjaka. Vlasnik je  vozilo pronašao na poljskom putu nedaleko od mjesta Antunovac. Slijedi kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela iz članka 228. st. 1 u svezi čl. 34. Kaznenog zakona.

Teška tjelesna ozljeda

U subotu, 12. listopada 2013. godine, oko 13 sati, u Požegi, u Ulici Dragutina Tadijanovića, 43-godišnjak je verbalno i tjelesno napao 41-godišnju bivšu suprugu te je teško ozlijedio. Policijski službenici su prilikom pretragom obiteljske kuće u kojoj 43-godišnjak prebiva pronašli veću količinu raznog streljiva, spremnik za automatsku pušku, nož, više komada pribora za konzumiranje opojnih droga, ostatke opojne droge cannabis marihuane te pet komada biljki cannabis marihuane. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 43-godišnjak počinio kaznena djela „Teška tjelesna ozljeda“, „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer oko 16.20 sati, u Vidovcima, u ulici Stjepana Radića, 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,64 g/kg i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, krećući se vožnjom unazad sa parkirališnog prostora. Prilikom uključivanja vozilom u promet nije propustio sva vozila koja se kreću cestom uslijed čega je udario u 29-godišnjeg vozača koji je upravljao motociklom marke „Honda“, požeških registarskih oznaka. Nakon udara motocikl i vozač su pali na kolnik a motocikl je proklizao po kolniku parkirališta i udario u parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirao 46-godišnjak. 46-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Također se jučer dogodio jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Lipiku u Ulici Ante Starčevića.

Ugrožavanje javnog prometa

Istog dana  oko 1.25 sati, u Gradcu, u ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 33-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,58 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.