Četvrtak, 04 Travanj 2013 14:17

Iz Policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PRILIKOM MIMOILAŽENJA UDARIO U VOZILO I POBJEGAO

Dana 26. ožujka 2013. godine oko 7.30 sati na državnoj cesti D-51 između Požege i Eminovaca, nepoznati vozač upravljao je nepoznatim teretnim vozilom, prilikom mimoilaženja nije svoje vozilo pomaknuo što bliže desnom rubu kolnika uslijed čega je udario vanjskim ogledalom u vanjsko ogledalo teretnog automobila marke „Iveco“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak. Nepoznati vozač napustio je mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i o vozilu kojim je upravljao zbog čega policijski službenici tragaju za počiniteljem.

PREŠAO PREKO OTOKA I UNIŠTIO UKRASNE GRMOVE

Dana 27. ožujka 2013. godine  oko 19.30 sati u Požegi, na raskrižju ulica Arslanovci i Njemačke, kod  kružnog toka, 50-godišnji vozač teretnog automobila marke „Iveco“, turskih registarskih oznaka, kojemu je bila pridodana poluprikolica, došao je do raskrižja gdje se promet upravlja kružnim tokom i započeo radnju skretanja, uslijed čega je vozilom prešao  preko otoka za razdvajanje prometnih tokova kojom prilikom je zbog težine vozila došlo do istiskivanja zemlje i kamena i uništenja dva ukrasna grma. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

DVA NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

U srijedu, 27. ožujka 2013. godine oko 21 sat u Komorici, u ugostiteljskom objektu 28-godišnjak je razbio nekoliko boca i čaša te na taj način narušavao javni red i mir zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog. Istoga dana, oko 21.40 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 27-godišnjak i 29-godišnjak su se verbalno i tjelesno sukobili. Kod 27-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,32 g/kg i budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

PROVALOM U VIKENDICU UKRAO HRANU I ALAT

U razdoblju do 23. do 28. ožujka ove godine, iznad mjesta Požeška Koprivnica, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu 53-godišnjeg vlasnika i otuđio prehrambene proizvode i alat. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem  nad 34-godišnjakom s područja općine Velika, utvrđeno je da je dana 22./23. ožujka ove godine, provalio u obiteljsku kuću u mjestu Antunovac i otuđio tehničke uređaje, alkoholna pića i veću količinu mesa. Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

VOŽNJA POD UTJECAJEM ALKOHOLA U NEREGISTRIRANOM „OPELU“

U utorak, 2. travnja 2013. godine oko 1.10 sati u Kutjevu, na Trgu graševine u prometu je zatečen 53-godišnji vozač neregistriranog osobnog automobila marke „Opel“,  kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,67 g/kg. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

DVA NASILNIČKA PONAŠANJA U POŽEGI

U ponedjeljak, 1. travnja 2013. godine dogodila su se dva nasilnička ponašanja u obitelji u mjestu Golo Brdo i u Požegi u ulici Vlatka Mačeka. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi.