Srijeda, 27 Veljača 2013 10:30

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PRONAŠLI ARSENAL ORUŽJA

U srijedu, 20. veljače 2013. godine u prijepodnevnim satima u mjestu Bešinci i Šeovica, policijski službenici su temeljem naloga suda pretražili obiteljske kuće u kojima boravi i prebiva 52-godišnjak. Tom prilikom pronašli su i oduzeli dva pištolja ručne izrade, pušku, vojni nož za pušku te više komada streljiva. Protiv 52-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz članka 331. Kaznenog zakona „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

OTUĐEN ALAT

U razdoblju od 20. prosinca 2012. do 20. veljače 2013. u mjestu Badljevina, na Trgu dr. Franje Tuđmana, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u garažu 53-godišnjeg vlasnika te otuđio alat. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.

MALO POPILI PA SE POTUKLI

U srijedu 20. veljače 2013. godine oko 23,50 sati u Požegi, u ulici Sv. Florijana, 20-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,55 g/kg i 21-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,83 g/kg verbalno su se i tjelesno sukobila. Budući da je prijetila opasnost da će 20-godišnjak nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije, dok protiv obojice slijedi optužni prijedlog.

VIKAO I MAHAO KUHINJSKIM NOŽEM

U srijedu 20. veljače 2013. godine oko 16,15 sati u mjestu Crkveni Vrhovci, 76-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,24 g/kg je ispred obiteljske kuće 64-godišnje vlasnice vikao, galamio te mahao kuhinjskim nožem. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

BIJEG S MJESTA PROMETNE NESREĆE

U četvrtak, 21. veljače 2013. godine u vremenu od 13 do 21 sat u Požegi, u ulici Dr. Franje Tuđmana, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u parkirani osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka vlasništvo 57-godišnjakinje. Za nepoznatim vozačem se traga.

OVOTJEDNI REKORDER SA 3,13 ALKOHOLA

U četvrtak, 21. veljače 2013. godine oko 21,30 sati u Požegi, na Trgu svetog Trojstva, u prometu je zatečen 46-godišnji vozač osobnog automobila marke „Nissan“ kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,13 g/kg. Budući da je prijetila opasnost od daljnjeg nastavka vožnje pod utjecajem alkohola smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

PRONAĐENA VOZAČICA PREVRNUTOG GOLFA

 

Policijski službenici su pronašli vozačicu koja je u petak, 22. veljače 2013. godine u vremenu od 3 do 5 sati u Biškupcima, zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad  osobnim automobilom marke „VW Golf“, požeških registarskih oznaka i sletjela  u putni kanal nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Utvrđeno je da je prometnu nesreću izazvala 23-godišnja vozačica protiv koje slijedi optužni prijedlog.

 

RAZBOJNIŠTVO U DERVIŠAGI

U petak, 22. veljače 2013. godine oko 19.10 sati u Dervišagi, u ulici Stjepana Radića, nepoznati počinitelj je ušao u prodavaonicu mješovite robe i uz prijetnju nožem od prodavačice otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.

UDARIO U PARKIRANI „FIAT“

U petak, 22. veljače 2013. godine oko 22 sata u Brodskom Drenovcu, 20-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (1,28 g/kg) je zbog nedržanja strane kretanja osobnim automobilom „Audi“, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, prešao na suprotnu prometnu traku, a potom na putnu bankinu i kolni ulaz gdje je udario u parkirani teretni automobil „Fiat“, požeških registracijskih oznaka. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

NEOPREZNO OTVORIO VRATA MERCEDESA

U subotu, 23. veljače 2013. godine oko 12.50 sati u Požegi, u Industrijskoj ulici na benzinskoj postaji, 51-godišnji vozač se zaustavio i neoprezno otvorio vrata svog osobnog automobila „Mercedes“, pulskih registracijskih oznaka. U tom trenutku u vrata je udario osobni automobil „Škoda“, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 42-godišnja vozačica. Protiv 51-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

NEPROPISNO S PARKIRALIŠTA

U subotu, 23. veljače 2013. godine oko 16.15 sati u Pakracu, u ulici Križnog puta, 59-godišnja vozačica pod utjecajem alkohola (0,79 g/kg) se osobnim automobilom „VW Golf“, daruvarskih registracijskih oznaka, nepropisno uključivala u promet s neobilježenog parkirališta te je tom prilikom prednjom lijevom bočnom stranom udarila u prednji desni bočni dio osobnog automobila „VW Polo“, daruvarskih registracijskih oznaka, kojim je navedenom ulicom upravljao 32-godišnji vozač. Protiv 59-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog.

OČEKIVAO IPHONE ZA 600 KUNA

U ponedjeljak, 25. veljače 2013. godine prijavio je 19-godišnjak sa područja općine Pakrac da je prije četiri dana putem interneta naručio mobilni uređaj Iphone te nakon plaćanja otkupnine u iznosu od 600 kuna otvorio pošiljku u kojoj je dobio dvije letvice, škare, tranzistor i lim. 19-godišnjak je upoznat da se radi o kaznenom djelu za koje se progoni po privatnoj tužbi, a policijski službenici tragaju za počiniteljem.

TRAKTOROM UDARIO U RAMPU PA POBJEGAO

U ponedjeljak, 25. veljače 2013. godine oko 13,40 sati u Lipiku, u ulici Marije Terezije, 64-godišnjak koji je upravljao traktorom marke „Zetor“, daruvarskih registarskih oznaka, nije se zaustavio na željezničkoj pruzi iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten uslijed čega je udario prednjim lijevim dijelom traktora u branik kojeg je savio. Vozač je nakon nesreće napustio mjesto događaja, ali su ga policijski službenici ubrzo pronašli i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

SLETIO S NISSANOM

U utorak, 26. veljače 2013. godine oko 1.45 sati na državnoj cesti D-51, između mjesta Bektež i Gradište 44-godišnji vozač teretnog automobila marke „Nissan“, osječkih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubio je nadzor nad vozilom, te sletio s kolnika u južni putni kanal. Protiv 44-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.