Četvrtak, 14 Veljača 2013 13:11

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UKRADENA SVJETLOSNA SIGNALIZACIJA

Tijekom noći s utorka na srijedu, 5./6. veljače 2013. godine, u Požegi u ulici Šijačkoj sa gradilišta trgovačkog društva iz Slavonskog Broda nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je prometnu svjetlosnu signalizaciju. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojega slijedi kaznena prijava.

NIJE VRATIO POSUĐENI NOVAC

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak iz Požege krajem mjeseca studenoga 2012. godine posudio novčani iznos od nekoliko tisuća kuna od 59-godišnjaka obećavši da će mu novac vratiti u roku od mjesec dana što do danas nije učinio, te na taj način počinio kazneno djelo „Prijevare“.

BEZ VOZAČKE UDARIO U KOMBI

U srijedu, 6. veljače 2013. godine, oko 10.15 sati u mjestu Filipovac u ulici Lipičkoj 68-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW Golf“, daruvarskih registarskih oznaka, koji je upravljao vozilom bez važeće vozačke dozvole, uslijed neprilagođene brzine udario je u teretni automobil marke „Opel Movano“, također daruvarskih registarskih oznaka, kojim se ispred njega zaustavio 35-godišnjak namjeravajući skrenuti ulijevo. Oba vozača lakše su ozlijeđena, a protiv 68-godišnjeg počinitelja slijedi obavezni prekršajni nalog.

POTUKLI SE ZBOG MEĐE

U srijedu, 6. veljače 2013. godine, oko 11 sati u mjestu Dervišaga dvojica 34-godišnjaka verbalno su se i tjelesno sukobila zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Zbog narušavanja javnog reda i mira protiv obojice slijedi optužni prijedlog.

VOZEČI UNAZAD UDARIO U „ASTRU“

U petak, 8. veljače 2013. godine oko 15.20 sati u Požegi, u ulici Stjepana Radića, 44-godišnji vozač se osobnim automobilom „VW Sharan“, požeških registracijskih oznaka, kretao unazad kako bi parkirao na obilježeno parkirališno mjesto, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom zadnjom stranom svog automobila udario je u prednji dio osobnog automobila „Opel Astra“, požeških registracijskih oznaka, kojim se kolnikom ulice kretala 38-godišnja vozačica. Protiv 44 slijedi obavezni prekršajni nalog.

BIJEG S MJESTA PROMETNE NESREĆE

U subotu, 9. veljače 2013. godine oko 21.45 sati u Pakracu, u ulici Krndija, nepoznati vozač, nepoznatim vozilom je prešao preko pune uzdužne linije i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila „Fiat Punto“, daruvarskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji vozač. Policijski službenici tragaju za nepoznatim vozačem i vozilom.

ALKOLIZIRANI VOZAČI BJEŽE S MJESTA NESREĆE

U nedjelju 10. veljače oko 17.55 sati u Požegi na raskrižju ulica Stjepana Radića i Industrijske, 48-godišnja vozačica osobnog automobila marke „VW Vento“, požeških registarskih oznaka, koja je upravljala vozilom dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije, uslijed nepropisnog skretanja oštetila je drugi osobni automobil i potom napustila mjesto događaja. Nakon što su je policijski službenici pronašli, a budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 48-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Kasnije oko 20.15 sati u Pleternici u ulici Ivana Šveara dogodio se još jedan bijeg s mjesta prometne nesreće. Naime, 29-godišnji vozač (0,81 g/kg) osobnog automobila marke „Fiat Brava“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i udario u staklenu ogradu ugostiteljskog objekta i nakon toga napustio mjesto prometne nesreće. Protiv 29-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

PROVALE U OBITELJSKE KUĆE

U razdoblju od 2. do 11. veljače 2013. godine, u mjestu Antunovac u ulici Hrvatskih branitelja nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću 69-godišnjakinje.

U razdoblju od 1. rujna 2012. godine do 11. veljače 2013. godine, u mjestu Kusonje u ulici Bjelovarskih vitezova nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću 80-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijede kaznene prijave.