Četvrtak, 31 Siječanj 2013 10:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

IZ OBITELJSKE KUĆE UZELI NOVAC

U razdoblju od 11. do 23. siječnja 2013. godine u Požegi u ulici Kneza Trpimira nepoznati počinitelj (ili više njih) iz obiteljske kuće otuđio je veći iznos. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

 

PROVALIO U TRGOVINU ZBOG PREHRAMBENIH PROIZVODA

Tijekom noći s utorka na srijedu, 22./23. siječnja 2013. godine u Pleternici u ulici Kralja Zvonimira nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu trgovačkog društva iz Osijeka te iz nje otuđio prehrambene proizvode. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

 

UKRADENO NEKOLIKO DESETAKA METARA KABELA

Tijekom noći s utorka na srijedu, 22./23. siječnja 2013. godine u Požegi u ulici Industrijskoj nepoznati počinitelj (ili više njih) iz kruga poduzeća trgovačkog društva iz Požege sa tri radna stroja otuđio je nekoliko desetaka metara kabela. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

 

ČISTEĆI VOĆNJAK PRONAŠLA RUĆNU BOMBU

U četvrtak, 24. siječnja 2013. godine policijskim službenicima je dojavila savjesna 53-godišnjakinja da je prilikom čišćenja njezinog voćnjaka pronađena bomba. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska u Poljani u ulici Varoškoj i utvrdio da se radi o ručnoj obrambenoj bombi M-75 zaostaloj iz Domovinskog rata. Bomba je izuzeta i bit će naknadno uništena.

 

NAKON UHIČENJA VRIJEĐAO POLICAJCE

U subotu, 26. siječnja 2013. godine oko 22.15 sati u Pleternici u ulici Kralja Zvonimira u dvorištu stambene zgrade 35-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,83 g/kg) narušavao je javni red i mir. Nakon što su ga policijski službenici priveli u prostorije Policijske postaje omalovažavao ih je i vrijeđao te protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

POŽAR NA OSOBNOM AUTOMOBILU

U ponedjeljak, 28. siječnja 2013. godine oko 8 sati u Požegi u ulici Frankopanskoj u dvorištu obiteljske kuće uslijed kvara na električnoj instalaciji zapalio se osobni automobil 32-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci, a šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

 

BIJEG S MJESTA PROMETNE NESREĆE

U utorak, 29. siječnja 2013. godine oko 22.50 sati u Dervišagi, u ulici Stjepana Radića, 48-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola (2,09 g/kg) i kojemu je izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole, prilikom izlaska iz zavoja u lijevo zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad osobnim automobilom „Nissan“, križevačkih registracijskih oznaka, te prešao na lijevu prometnu traku i bočnim ogledalom udario u bočno ogledalo osobnog automobila „Opel“, požeških registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 34-godišnja vozačica. Nakon prometne nesreće 48-godišnjak je napustio mjesto događaja no pronađen je u Pleternici. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

KRAĐA TELEFONSKOG KABELA

U utorak, 29. siječnja 2013. godine u vremenu od 3 do 11 sati na željezničkoj pruzi između Nove Ljeskovice i Našica otuđeno je više od 300 metara telefonskog kabela. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.