Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 11:32

Za vikend ponovno "neopreznih" 75 vozača koji obilato pune državni proračun, rekorder čak 18.700 kn

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Rezultati akcije u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 75 prekršaja, od čega se ističe 28 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 14 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, četiri upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te po tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna je izrečena 42-godišnjaku koji je  dana 7. lipnja 2020. u mjestu Kneževac zatečen da pod utjecajem alkohola od 0,57 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 18.700,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom  „F“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.