Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 10:57

Vikend "bogat" ugrožavanjem prometa i prometnim nesrećama

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Ugrožavali promet

U subotu 6. lipnja 2020. oko 2.30 sati u Pleternici u Ulici Stjepana Radića, prilikom nadzora prometa zatečen je 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 1,90 promila.

prometna Golobrdci

 

U nedjelju 7. lipnja 2020. oko 1.35 sati u mjestu Golobrdci, 24-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,63 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio van kolnika i udario u stup javne rasvjete u vlasništvu Grada Požege. Istoga dana oko 3.05 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva u prometu je zatečen 29-godišnji vozač koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U petak 5. lipnja 2020. oko 7.20 sati u mjestu Antunovac (kod Pakraca), 53-godišnji vozač koji je nepropisnom brzinom upravljao teretnim automobilom marke „MAN“, kutinskih registarskih oznaka (kojemu je bilo pridodano priključno vozilo) i 37-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volvo“ daruvarskih registarskih oznaka (kojemu je također bilo pridodano priključno vozilo), prilikom mimoilaženja nisu sa svoje strane ostavili dovoljan razmak između svog vozila i vozila s kojima se mimoilaze uslijed čega je došlo do udara te slijetanja oba skupa vozila u desne putne kanale u smjeru kretanja. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 37-godišnjak, a protiv oba vozača slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana oko 14.35 sati u Požegi u Ulici Vranduk, 22-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja te prilikom kočenja došlo je do proklizavanja kotača i prelaska na sjevernu stranu kolnika i udara prednjim desnim dijelom vozila u prednji desni dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 45-godišnjakinja, a potom do udara u metalnu ogradu mosta.  U prometnoj nesreći 45-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv 22-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda bilježimo i jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske.