Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Siječanj 2013 10:00

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

OTUĐIO SUHOMESNATE PROIZVODE

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i 27-godišnjakom te su utvrdili da je 27-godišnjak krajem prosinca 2012. godine u Antunovcu (općina Velika) provalio u dvorišnu ostavu iz koje je otuđio nekoliko desetaka kilograma suhomesnatih proizvoda. Nadalje, utvrđeno je da je 18-godišnjak znao tko je počinitelj te je otuđene predmete sakrio. Dio suhomesnatih proizvoda je pronađen i vraćen kućepazitelju. Protiv 27-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave zbog kaznenog djela „Teška krađa“ iz članka 217 st. 1 Kaznenog zakona, a protiv 18-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Prikrivanje“ iz članka 244 st. 1 Kaznenog zakona.

 

UDARIO U STRAŽNJI KRAJ „MAZDE“

U srijedu, 16. siječnja 2013. godine oko 21 sat u Požegi, na raskrižju ulica Franje Cirakija i Stjepana Radića, zbog ne držanja potrebnog razmaka, 24-godišnjak je teretnim automobilom „VW Transporter“, požeških registracijskih oznaka, udario u stražnju stranu osobnog automobila „Mazda“, našičkih registracijskih oznaka, kojega je 37-godišnji vozač zaustavio zbog spuštenih polubranika. Protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja teretnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i ne držanja potrebnog razmaka.

 

UDARIO U „KIU“ I POBJEGAO

U petak, 18. siječnja 2013. godine oko 7.30 sati u Pakracu, ulici Braće Radića, 28-godišnji vozač je prilikom nepropisnog uključivanja u promet vožnjom unazad s parkirališnog mjesta osobnim automobilom „VW Golf“, požeških registracijskih oznaka, udario u bočnu stranu osobnog automobila „Kia Sephia“, daruvarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 61-godišnjak nakon čega je napustio mjesto događaja. U prometnoj nesreći 61-godišnjak je lakše ozlijeđen. 28-godišnji vozač je ubrzo pronađen te mu je alkotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji 1,70 g/kg. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s vožnjom zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

USMRTILO STABLO BORA OD 20 M

U petak, 18. siječnja 2013. godine oko 11.25 sati dovršenim očevidom i obavljenom obdukcijom nad mrtvim tijelom 45-godišnjaka utvrđeno da je svojim osobnim automobilom na nerazvrstanoj cesti između mjesta Stojčinovac i Dobra Voda naišao na povinute grane drveća te je izašao iz automobila kako bi ih maknuo i omogućio si prolazak. U tom trenutku na njega je palo stablo bora duljine veće od 20 metara i na mjestu ga usmrtilo.  O svemu slijedi posebno izviješće Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

PET NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

U subotu, 19. siječnja 2013. godine oko 14.45 sati u Požegi, u jednom trgovačkom centru 42-godišnjakinja je vikala i galamila na djelatnice, a po dolasku policijskih službenika započela ih je vrijeđati i omalovažavati. Ona je uhićena i zadržana u prostorijama policije.

Istovremeno u Požegi, u ulici Svetog Florijana, verbalno i tjelesno su se sukobili dvojica muškaraca starih 19 godina.

Istoga dana oko 22.45 sati u Kutjevu, na Trgu graševine, 29-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,30 g/kg) glasno je izgovarao razne psovke. Kako je prijetila opasnost od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja.

U nedjelju, 20. siječnja 2013. godine oko 2.20 sati u Pakracu, u Bolničkoj ulici, u ugostiteljskom objektu 20-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,37 g/kg) i 21-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,14 g/kg) međusobno su se naguravali i pritom razbili dvije čaše. Nakon prekršajne obrade 21-godišnjak je pušten, a zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja 20-godišnjak zadržan u prostorijama policije.

 

POD ALKOHOLOM SLETIO U PUTNI KANAL

U ponedjeljak, 21. siječnja 2013. godine oko 3.30 sati na ŽC-4115 u blizini mjesta Alaginci 43-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW Golf“, požeških registracijskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje uslijed nepropisnog kretanja sletio je s kolnika u putni kanal i udario u betonski propust. 43-godišnji počinitelj, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,17 g/kg, u ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

PROPUCAO SI RUKU

U srijedu, 20. siječnja 2013. godine oko 12.10 sati u Pleternici u produžetku ulice Ljudevita Gaja u predjelu zvanom „Selište“ 49-godišnjak pod utjecajem alkohola teško je ozlijedio ruku pucajući iz svoje puške ručne izrade koju je nepovlasno posjedovao. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz „Zakona o oružju“.

 

NEPRILAGOĐENOM BRZINOM SLETIO S KOLNIKA

U utorak, 22. siječnja 2013. godine oko 40 minuta nakon ponoći na D-51 između mjesta Gradište i Bektež 21-godišnji vozač osobnog automobila marke „Fiat Bravo“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Protiv 21-godišnjaka, koji je u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđen, slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

PRONAĐENI POČINITELJI PROMETNIH NEZGODA

Policijski službenici pronašli su dva počinitelja prometnih nesreća koji su napustili mjesto događaja, a da nisu ostavili podatke o sebi i vozilo kojim su upravljali. Utvrđeno je da je 20-godišnjak iz Požege u nedjelju 20. siječnja ove godine oko 21.50 sati u Požegi u ulici Orljavskoj osobnim automobilom „Opel Kadet“ oštetio prometni znak, te da je 27-godišnjak iz Mihaljevaca 19./20. siječnja sletio s kolnika na poljoprivredno zemljište osobnim automobilom „Ford Escort“ i tamo ga zaključao i ostavio. Protiv obojice slijedi optužni prijedlozi.