Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 16 Siječanj 2013 20:13

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PROMETNA NESREĆA SA SMRTNO STRADALOM OSOBOM

U četvrtak, 10. siječnja 2013. godine oko 1.21 sati u zavoju ulijevo neposredno prije raskrižja u mjestu Ferovac 23-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW Polo“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nada vozilom i sletio s kolnika te udario u zaštitnu metalnu ogradu. Potom je vozilo odbačeno preko putnog kanala te se više puta prevrnulo, a vozač je ispao iz vozila i od ozljeda na mjestu događaja preminuo. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen i 23-godišnji putnik iz vozila.

OŠTETIO PARKIRANO VOZILO I POBJEGAO

U srijedu, 9. siječnja 2013. godine oko 9.57 sati u Požegi u ulici Antuna Kanižlića nepoznati vozač, nepoznatim vozilom, oštetio je parkirani osobni automobil marke „Opel Vectra“, požeških registracijskih oznaka i potom napustio mjesto događaja. Policijski službenici pronašli su 22-godišnjeg počinitelja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.      

SLIJEDI MU KAZNENA PRIJAVA ZBOG „LAŽNE UZBUNE“

U utorak 8. siječnja 2013. godine oko 20 sati nepoznati muškarac mobilnim telefonom lažno je obavijestio jednu od žurnih službi da će se dogoditi ubojstvo ili samoubojstvo. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je počinitelj ovog kaznenog djela 55-godišnjak s područja općine Čaglin protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

POTUKLI SE U PEKARNICI ZBOG „BUREKA“

U srijedu 9. siječnja 2013. godine oko 4.20 sati u Požegi u jednoj pekarnici došlo je do verbalnog i tjelesnog sukoba šestorice muškaraca starosti od 21 do 31 godine. Tom prilikom 22-godišnjak i 25-godišnjak su razbili stakla na vratima i izlogu pekarnice, a 22-godišnjak je i prijetio 53-godišnjaku. Pretragom obiteljske kuće 22-godišnjaka pronađena je automatska puška s prigušivačem i više komada streljiva zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, „Prijetnja“ i „Oštećenje tuđe stvari“, a protiv 25-godišnjaka također za „Oštećenje tuđe stvari“. Protiv svih sudionika ovog narušavanja javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog.

 

TRI PROMETNE S OZLIJEĐENIM OSOBAMA

 

U četvrtak, 10. siječnja 2013. godine oko 8.25 sati u Požegi, na raskrižju sjevernog odvojka i Osječke ulice, prilikom uključivanja u promet 65-godišnji vozač osobnog automobila „VW Passat“, požeških registracijskih oznaka, nije propustio vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska zbog čega je u njegovu bočnu stranu udario osobni automobil „VW Polo“, požeških registracijskih oznaka kojim je upravljao 73-godišnjak. Nakon udara „Passat“ je sletio s kolnika na parkiralište i udario u bočnu stranu parkiranog osobnog automobila „Opel Corsa“, požeških registracijskih oznaka, koji je od siline udara potisnut te je udario u drugi parkirani osobni automobil „Opel Corsa“, također požeških registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći oba vozača i putnica iz „pola“ su lakše ozlijeđeni. Protiv 65-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

 

Istoga dana oko 19.40 sati u Eminovcima, u Vukovarskoj ulici, zbog neprilagođene brzine prilikom izlaska iz zavoja u lijevo, 33-godišnja vozačica je izgubila nadzor nad osobnim automobilom „Opel Astra“, požeških registracijskih oznaka i sletjela u putni kanal te udarila u svjetleći prometni znak. U prometnoj nesreći vozačica, 21-godišnja putnica i dijete koje nije bilo u sigurnosnoj sjedalici lakše su ozlijeđeni. Protiv 33-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Nešto kasnije, oko 20 sati u Požegi, u Osječkoj ulici, 34-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (2,16 g/kg) je upravljao osobnim automobilom „Nissan Micra“, požeških registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Prilikom skretanja u lijevo na Šokačku cestu uslijed oduzimanja prednosti udario je u prednji dio „VW Passat“, slatinskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnjak. Nakon udara „Passat“ je odbačen te je sletio na zemljanu površinu. U prometnoj nesreći 42-godišnji vozač i njegov 18-godišnji putnik lakše su ozlijeđeni. 34-godišnji vozač „Nissana“ je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

ZBOG PREMALOG RAZMAKA UDARIO U „PUNTA“

U subotu, 12. siječnja 2013. godine oko 22 sata u Kuzmici, 38-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (2,12 g/kg) nije držao potreban razmak od vozila ispred sebe te je osobnim automobilom „Opel Astra“, požeških registracijskih oznaka, udario u stražnju stranu osobnog automobila „Fiat Punto“, požeških registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljala 36-godišnja vozačica nakon čega je „Punto“ odbačen na asfaltno proširenje uz kolnik. Protiv 38-godišnjaka, koji je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, slijedi optužni prijedlog.

DVA UGROŽAVANJA JAVNOG PROMETA

U subotu, 12. siječnja 2013. godine oko 12.40 sati na državnoj cesti između mjesta Djedina Rijeka i Ruševo, u prometu je zatečen 41-godišnjak kako prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (2,18 g/kg) upravlja mopedom „Baotian“, požeških registracijskih oznaka.

Istoga dana oko 17.35 sati u Pakracu, u ulici Bolničkoj, u prometu je zatečen 18-godišnjak koji je kao mladi vozač upravljao osobnim automobilom „Fiat Brava“, daruvarskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola (0,49 g/kg).

IZ KUĆE UKRADEN NOVAC I PIŠTOLJ

U nedjelju, 13. siječnja 2013. godine u jutarnjim satima provaljeno je u obiteljsku kuću u Pleternici, u ulici Bana Josipa Jelačića, iz koje je otuđen novac i pištolj kojeg je vlasnik povlasno posjedovao.

Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovih kaznenih djela i protiv njih slijede kaznene prijave.

NEPROPISNO OBILAZIO I UDARIO U PARKIRANO VOZILO

U nedjelju, 13. siječnja 2013. godine oko 17.15 sati u Pakracu, u ulici Pilanski put, 76-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (2,16 g/kg) osobnim automobilom „Kia Pride“, daruvarskih registracijskih oznaka, prilikom nepropisnog obilaženja je udario u propisno parkirani osobni automobil. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

KRIVOTVORIO POTPISE ZA TELEKOMUNIKACIJSKE USLUGE

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom te su utvrdili da je kao zaposlenik trgovačkog društva iz Petrinje u razdoblju od kraja siječnja do kraja svibnja 2012. godine na ugovorima za korištenje telekomunikacijskih usluga krivotvorio potpise četiri osobe i tako sačinjene ugovore prikazao kao stvarne rezultate rada te si na taj način pribavio bonuse na plaću čime je navedeno trgovačko društvo oštetio za neutvrđen iznos. Protiv njega slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

PRIKUPLJAO NOVAC ZA NEPOSTOJEĆU DONACIJU

U ponedjeljak, 14. siječnja 2013. godine oko 16.30 sati u Požegi, u ulici Kneza Višeslava, zatečen je 26-godišnji Zagrepčanin kako prosi novac lažno prikazujući da prikuplja donacije za operaciju ženske osobe. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.