Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 09:22

Ugrožavanje prometa i prometne nesreće za vikend s jednom smrtno stradalom osobom

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

Ugrožavao promet

U petak 3. travnja 2020. oko 23 sata u blizini mjesta Ferovac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 48-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,72 promila upravljao osobnim automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 48-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U prometnoj nesreći smrtno stradao 23-godišnjak

U nedjelju 5. travnja 2020. oko 2.30 sati policijski službenici su zaprimili dojavu da je kod mjesta Knežci  došlo do slijetanja osobnog automobila marke „Audi“, požeških registarskih oznaka. Policijskim očevidom je utvrđeno da su se 22-godišnjak i  23-godišnjak kretali osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka te je vozač izlaskom iz zavoja ulijevo izgubio nadzor nad vozilom uslijed čega je kotačima zahvatio putnu bankinu zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na putnu bankinu, a potom na poljoprivrednu površinu. U prometnoj nesreći 23-godišnjak je smrtno stradao. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće. 

 Prometne nesreće za vikend   

   Tijekom proteklog vikenda bilježimo i jednu prometnu nesreću s lakše ozlijeđenom osobom koja se dogodila u petak 3. travnja 2020. oko 22.45 sati u mjestu Prekopakra gdje je 39-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,90 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal, a potom krećući se po travnatoj površini prednjom stranom vozila udario u drvo oraha uslijed čega je došlo do rotacije osobnog automobila koji se poprečno zaustavio na kolniku. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 17-godišnji putnik, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog vožnje nepropisnom brzinom i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

 Bilježimo i jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u Kaptolu u Vinogradskoj ulici.