Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 11:07

U prometnoj nesreći smrtno stradao 21-godišnjak

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

U nedjelju 23. veljače 2020. oko 17.40 sati na županijskoj cesti ŽC-4101, istočno od mjesta Velika, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika i tom prilikom je desnim kotačima sletio na putnu bankinu uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i prelaska na suprotnu stranu kolnika ispred osobnog automobila marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 73-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara prednje strane „Citroena“ u desnu bočnu stranu „Audija“. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 21-godišnji vozač, dok su 73-godišnji vozač i 66-godišnja putnica iz Citroena teško ozlijeđeni i slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. U vremenu od 18.30 do 22 sata županijska cesta ŽC-4101 je bila zatvorena za sav promet koji se odvijao alternativnim pravcima.

U petak, 21. veljače 2020., oko 13 sati, u ulici Industrijskoj u Požegi, 56-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog uključivanja u promet na kolnik ulice Industrijske udario je vozilom kojim je upravljao u osobni automobil marke „Seat“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 43-godišnajk. Prometna nesreća je za posljedicu imala materijalnu štetu, a 56-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet.

Istoga dana, također oko 13 sati u mjestu Buk, nepoznati vozač koji je upravljajući nepoznatim vozilom, zbog nepropisnog uključivanja u promet, udario je u nadzemni hidrant u vlasništvu pravne osobe za distribuciju pitke vode s područja Požege, a potom napustio mjesto događaja, a da o istom nije izvijestio oštećene ili policijske službenike.

Također, u petak 21. veljače, oko 14.45 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Pleternici, nepoznati vozač, koji je upravljao nepoznatim vozilom, na prijelazu ceste preko željezničke pruge nije se zaustavio pred istim, iako su svjetlosno-zvučni signali najavljivali da se prijelazu približava vlak, odnosno da se spuštaju polubranici, zbog čega je udario i oštetio polubranik u vlasništvu Hrvatskih željeznica, a potom napustio mjesto događaja, a da o istom nije izvijestio oštećene ili policijske službenike.

Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovih prometnih nesreća.