Ispiši ovu stranicu
Petak, 31 Siječanj 2020 09:17

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Provaljeno u trgovačku radnju u mjestu Zagrađe

U noći sa četvrtka na petak, 30./31. siječnja 2020., u mjestu Zagrađe, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovačku radnju u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

Prijavljen za prosjačenje u Požegi

Policijski službenici Policijske postaje Požega, su u četvrtak 30. siječnja 2020., oko 13 sati, u mjestu Marindvor (Požega), zatekli 28-godišnjeg muškarca s područja Garešnice, državljanina Republike Hrvatske u prosjačenju. On je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden dežurnoj sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, koja ga je saslušala, proglasila krivim i izrekla uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 10 dana, te zaštitnu mjeru zabrane posjećivanja područja grada Požege u trajanju od 6 mjeseci, a oduzet mu je i prikupljen novac prosjačenjem.

Prometne nesreće na području Čaglina i Jakšića

U četvrtak 30. siječnja 2020., oko 7.40 sati, na cesti između Pake i Imrijevaca, 30-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom marke „Hyundai“, đakovačkih registarskih oznaka zbog vožnje neprilagođenom brzinom (zavoj, kolnik mokar i sklizak), vozilom je prešla u prometni trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjem dijelom vozila s kojim je upravljala udarila u prednji dio teretnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnjak. 30-godišnjakinji će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Istoga dana oko 19.20 sati, na cesti između Rajsavca i Cerovca, 42-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volvo“ beogradskih registarskih oznaka prilikom nepropisnog kretanja kolnikom i mimoilaženja s osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 21-godišnjaka udario je u isti. 42-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom.