Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 12:28

Rezultati akcije i prometne nesreće tijekom vikenda

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

U subotu 18. siječnja 2020. oko 23.20 sati na županijskoj cesti između mjesta Orahovica i Kutjevo, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,84 promila upravljao osobnim automobilom slatinskih registarskih oznaka. Također je pregledom vozila pronađena jedna lovačka puška, a koju 53-godišnjak povlasno posjeduje. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prijevoza oružja pod utjecajem alkohola s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodio se jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Pavla Radića i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Kutjevu na Trgu graševine.

Rezultati akcije

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 48 prekršaja, od čega se 14prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, deset vozač je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, dok osam vozača nije koristilo sigurnosni pojas. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 72 km/h.