Četvrtak, 16 Siječanj 2020 11:32

U pretrazi kuće policijski službenici pronašli streljivo za automatsku pušku i tromblon

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U srijedu 15. siječnja 2020. policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebivaju 49-godišnjak i 79-godišnjakinja prilikom čega su u dijelu kuće u kojoj živi 49-godišnjak pronašli 32 komada streljiva, jedan spremnik za automatsku pušku, jedan spremnik za automatsku pušku punjen s 30 komada streljiva, pet komada tromblonskog streljiva i jedan tromblonski nastavak. U dijelu kuće koji koristi 79-godišnjakinja pronađeno je jedno protuavionsko streljivo, 239 komada raznog streljiva i jedan spremnik za automatsku pušku.

Protiv 49-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok u vezi pronalaska streljiva kod 79-godišnjakinje slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljno predao streljivo i  eksplozivna sredstva

U srijedu 15. siječnja 2020. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 2,5 kg plastičnog eksploziva, dvije ručne bombe, devet komada trotilskih metaka, 16 komada upaljača za protupješačku minu i 120 komada raznog streljiva. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.