Četvrtak, 13 Prosinac 2012 18:43

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Krađa na farmi

U utorak, 4. prosinca policijski službenici zaprimili su prijavu 55-godišnjaka, kao odgovorne osobe trgovačkog društva iz Kutjeva, da je tijekom noći 29./30. prosinca 2012. godine u Trenkovu sa farme nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio električni čuvar životinja. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela iz čl. 216 KZ-a „Krađa“.

 

29-godišnjak prijavio prijevaru

U utorak, 4. prosinca policijski službenici zaprimili su prijavu 29-godišnjaka iz Požege da je tijekom lipnja ove godine trgovačkom društvu iz mjesta Ljubešćica uplatio iznos od nekoliko tisuća kuna za kupnju kamina koji mu je trebao biti isporučen u roku od 45 dana. Kamin mu nije isporučen niti mu je novac vraćen i slijedi kriminalističko istraživanje.

 

Opušak uzrok požara

Tijekom poslijepodneva i noći, 3./4. prosinca u Kutjevu u ulici Vinkomir došlo je do požara na objektu odjavljene pilane. Opožaren je traktor i dijelovi objekta, a šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara nekontrolirano odbacivanje opuška cigarete u neposrednoj blizini traktora. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 263. KZ-a „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ .

 

Krađa suhomesnatih proizvoda

Tijekom noći s utorka na srijedu, 4./5. prosinca u mjestu Gradski Vrhovci u dvorištu obiteljske kuće nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u pušnicu te iz nje otuđio oko 40 kg suhomesnatih proizvoda u vlasništvu 54-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela iz čl. 217. KZ-a „Teška krađa“.

 

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U srijedu, 5. prosinca oko 18 sati u mjestu Eminovci u ulici Vukovarskoj nepoznati vozač, nepoznatim vozilom prilikom mimoilaženja prešao je na suprotnu kolničku traku i oštetio osobni automobil „Opel Astru“, požeških registracijskih oznaka, kojom je upravljao 22-godišnjak iz Kutjeva. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ove prometne nesreće koji je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

 

Napao bivšu suprugu

U srijedu, 5. prosinca oko 14.35 sati u Pakracu u ulici Hrvatskih velikana muškarac kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,2 g/kg verbalno je, a potom i tjelesno napao bivšu suprugu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti sa nasilničkim ponašanjem, on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Pijan pao sa skutera

U četvrtak, 6. prosinca oko 17.45 sati u blizini mjesta Gradski Vrhovci, zbog utjecaja alkohola (2,19 g/kg) 35-godišnjak je izgubio nadzor nad mopedom „Baotian“, bez registracijskih oznaka i pao na kolnik te se lakše ozlijedio. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje i nenošenja zaštitne kacige, te neregistriranog i neosiguranog mopeda.

 

Izbušio sve četiri gume

U četvrtak, 6. prosinca oko 19.30 sati u Pleternici, u Mlinskoj ulici, 49-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,71 g/kg) izbušio je sve četiri gume na osobnom automobilu kojeg koristi 46-godišnjak nakon čega ga je i verbalno napao. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Krađa drva

U razdoblju od 26. studenog do 7. prosinca 2012. godine u šumskom predjelu zvanom „Obajdine“, koji se nalazi južno od mjesta Dobrogošće, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i odvezao 30 stabala drvne mase. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.

 

Opelom pokupio prometni znak

U subotu, 8. prosinca oko 1.45 sati u Požegi, na raskrižju Šokačke i Osječke ulice, zbog utjecaja alkohola (1,40 g/kg) i neprilagođene brzine 26-godišnji vozač je izgubio nadzor nad osobnim automobilom „opel corsa“, požeških registracijskih oznaka i sletio s kolnika te udario u prometni znak „obavezno obilaženje s desne strane“. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Vrijeđao policijske službenike

U subotu, 8. prosinca oko 3 sata u Kaptolu, na Trgu Vilima Korajca, 24-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,11 g/kg) je izašao na sredinu kolnika i tamo stajao. Po dolasku policijskih službenika i prilikom provjere identiteta započeo ih je vrijeđati raznim pogrdnim riječima s čime nije prestao niti nakon upozorenja. Potom je priveden u policijsku postaju te je zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Krađa telefonskog kabela

U petak, 7. prosinca u vremenu od 19 do 20 sati nedaleko od mjesta Velika, na dijelu željezničke pruge u rekonstrukciji, otuđeno je oko 80 metara telefonskog kabela. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.

 

Udario u stup i pobjegao

U subotu, 8. prosinca 2012. godine oko 7.20 sati u Požegi, u ulici Miroslava Kraljevića, nepoznati vozač je zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku izgubio nadzor nad nepoznatim vozilom i sletio s kolnika te udario u stup javne rasvjete. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećene stvari nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je prouzrokovao prometnu nesreću. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku nepoznatog vozača i vozila.

 

Renaultom unazad udario u Golfa

U subotu, 8. prosinca oko 12.30 sati u Požegi, u Zagrebačkoj ulici, zbog nepropisne vožnje unazad 53-godišnji vozač je teretnim automobilom „Renault Traffic“, požeških registracijskih oznaka, udario u prednju desnu stranu osobnog automobila „VW Golf“, požeških registracijskih oznaka, kojeg je 29-godišnja vozačica zaustavila radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i skretanja u lijevo. Protiv 53-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Bez zimske opreme zarotirao se na cesti

U nedjelju, 9. prosinca 2012. godine oko 17.05 sati na ŽC-4253 između mjesta Velika i Trenkovo 32-godišnji vozač „Opel Corse“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku te bez zimske opreme, iako je bila obavezna, izgubio je nadzor nad vozilom. Vozilo „Opel Corsa“ se zarotiralo te udarilo u osobni automobil „Renault Scenic“, također požeških registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. Protiv 32-godišnjeg počinitelja ove prometne nesreće slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Nasilničko ponašanje u obitelji

U nedjelju, 9. prosinca 2012. godine oko 19.05 sati u Požegi u ulici Vranduk muškarac kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 g/kg verbalno je napao majku, oca i brata, a potom razbijao stvari po kući. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Razbili stakla na objektu

U razdoblju od 7. do 9. prosinca 2012. godine u Požegi u ulici Osječkoj nepoznati počinitelj (ili više njih) razbio je 15 stakala na objektu trgovačkog društva iz Požege. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela iz čl. 222. KZ-a „Uništenje i oštećenje tuđe stvari“.