Utorak, 10 Prosinac 2019 13:06

Pretragom pronašli marihuanu i metadon, ali i poluautomatsku pušku u Kaptolu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Pronalazak marihuane u Kaptolu i Požegi

Policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Kaptola u kojoj prebiva 32-godišnjak prilikom čega su pronašli preko 500 grama cannabis marihuane, praškastu materiju nalik na drogu metadon i poluautomatsku pušku s optikom, a koju je nepovlasno posjedovao. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je drogu koristio za osobne potrebe ali i za daljnju prodaju.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je kod 20-godišnjaka s područja Požege pronađena cannabis marihuana prilikom čega je utvrđeno da ju je kupio od 32-godišnjaka.

Protiv 20-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dok protiv 32-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenih djela „Omogućavanje trošenja droga“, „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Otuđenje motocikla

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 22,24 i 36-godina, a koje se sumnjiči da su u razdoblju od 30. studenoga do 3. prosinca 2019. u Požegi u Frankopanskoj ulici iz dvorišnog prostora obiteljske kuće otuđili motocikl marke „Vespa“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 36-godišnjaka. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijavio prijevaru

 U ponedjeljak 9. prosinca 2019., policijskim službenicima je prijavio 54-godišnjak s područja Požege da mu se dana 1. prosinca 2019., putem društvene mreže obratila nepoznata osoba koja se predstavila kao njegov bratić i zamolila da mu plati i pošalje vrijednosne bodove u iznosu od 1.900,00 kuna što je on i učinio. Naknadnom provjerom je utvrđeno da se ne radi o njegovom bratiću i da se osoba lažno predstavila te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave. 

Najava akcije u prometu

U utorak 10. prosinca 2019. na području PP Pleternica provodit će se akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, nepropisnog korištenje mobitela tijekom vožnje i  korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima. Policija upozorava sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa.