Ponedjeljak, 09 Prosinac 2019 11:04

Policijska bilježnica zabilježila provale, pronašla marihuanu i 39 brzih vozača u kontroli

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Provaljeno u vikendicu

U razdoblju od 1. do 8. prosinca 2019. u Pakracu u Ulici 105. brigade, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 75-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

U subotu 7. prosinca 2019. oko 20.20 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su postupajući po dojavi, u kući u kojoj nitko ne živi zatekli petoricu muškaraca starosti 21, 22, 24, 31 i 35 godina. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su oni počinili kazneno djelo „Narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora“ i slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U nedjelju 8. prosinca 2019. oko 3.30 sati u Požegi u Županijskoj ulici, prilikom nadzora prometa zatečen je 23-godišnjak koji je kao mladi vozač upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,04 promila, a kod njega je pronađena i manja količina opojne droge – marihuane. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 39 prekršaja, od čega se ističe pet zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 39 vozača su prekoračila dopuštene brzine kretanja i dva nisu koristila sigurnosni pojas. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,87 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 85 km/h.