Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Studeni 2019 10:17

64-godišnjak bježao policiji pod utjecajem alkohola od 1,11 promil

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Ugrožavao promet

U srijedu 27. studenoga 2019. oko 19.25 sati u Požegi u Ulici Eugena Kvaternika, prilikom zaustavljanja sa zvučnim i svjetlosnim signalima, vozač teretnog automobila marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, nije se zaustavio po naredbi policijskih službenika već je nastavio vožnju. Nakon što je zaustavljen, utvrđeno je da se radi o 64-godišnjaku koji je upravljao vozilom, a da nije koristio sigurnosni pojas i pod utjecajem alkohola od 1,11 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 64-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog nepostupanja po znakovima ovlaštene službene osobe, nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Omalovažavao policijske službenike

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom s područja Pakraca koji je dana 22. listopada 2019. godine na društvenoj mreži omalovažavao policijske službenike. Protiv 18-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 17. (omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometna problematika

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU požeško-slavonske dogodio se jedan bijeg s mjesta prometne nesreće na parkiralištu u Ulici Republike Hrvatske u Požegi gdje je u vremenu od 17.50 do 18.20 sati, nepoznati vozač nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Ford“ , požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirao 37-godišnjak. Nakon udara nepoznati vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.