Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 10:16

Iz policijske bilježnice za protekli vikend

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijetnja“, „Oštećenje tuđe stvari“ i „Teška tjelesna ozljeda“. Naime, 40-godišnjak je u četvrtak 7. studenoga 2019. oko 9.30 sati, u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, prijetio 46-godišnjaku, nakon čega je oko 10 sati u Ulici Kamenita vrata prijetio 50-godišnjaku, dok je 26-godišnjakinji oštetio osobni automobil marke „Smart“, požeških registarskih oznaka. Nadalje je utvrđeno da je oko 10.20 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, tjelesno napao 56-godišnjaka i tom prilikom ga teško tjelesno ozlijedio. 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku nakon čega je priveden na ispitivanje u Županijski sud u Slavonskom Brodu gdje mu je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Provala i pokušaji provale

U petak 8. studenoga 2019. u ranim jutarnjim satima u mjestu Prekopakra u Ulici Ante Starčevića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu trgovačkog društva iz Donjeg Čaglića i otuđio novac.
U noći s četvrtka na petak 7./8. studenoga 2019. u mjestu Prekopakra, nepoznati počinitelj (ili više njih) je pokušao provaliti u dvije trgovine u vlasništvima trgovačkih društava iz Siska i Kutine.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U petak 8.studenoga 2019. oko 21.50 sati na području grada Požege, policijski službenici su kod 30-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu 9. studenoga 2019. oko 18 sati u Požegi u Ulici Franje Cirakija, 59-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od dva promila, upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“, požeških registarskih oznaka, prešao je središnju prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i tom prilikom lijevim zrcalom udario u lijevo zrcalo osobnog automobila marke „Volvo“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 34-godišnjak. Nakon udara 59-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao no ubrzo je pronađen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv 59-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog nedržanja strane kretanja, vožnje pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Zagrebačkoj ulici te tri bijega s mjesta prometne nesreće, u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske i u mjestima Jakšić i Dervišaga.

Ugrožavali promet

U subotu 9. studenoga 2019. oko 23.20 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 49-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od dva promila upravljao osobnim automobilom marke „Land Rover“, požeških registarskih oznaka. Nadalje je utvrđeno kako kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu, niti je koristio sigurnosni pojas. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 49-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nenošenja vozačke dozvole, nenošenja prometne dozvole te nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U nedjelju 10. studenoga 2019. pet minuta iza ponoći u mjestu Biškupci, u prometu je zatečen 37-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,93 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.