Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Listopad 2019 09:02

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U srijedu, 23. listopada 2019., oko 11.45 sati, u Pakracu, Aleja kestenova, 18-godišnjak je na upravljaču tehnički neispravnog bicikla prevozio 17-godišnjak i na blagoj nizbrdici kočio na način da je svoju nogu stavio na pneumatik uslijed čega mu je noga uletjela u žice te je došlo do prevrtanja bicikla i pada. Tom prilikom 17-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 18-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja tehnički neispravnim biciklom i nepropisnog prijevoza osobe na biciklu.
Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, u Kutjevu u Ulici Eugena Kvaternika.

Ugrožavao promet

U četvrtak, 24. listopada 2019., pola sata iza ponoći, u mjestu Prekopakra, prilikom kontrole prometa zatečen je 21-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka. Također je utvrđeno da kod sebe nije posjedovao osobnu iskaznicu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog. Predviđena novčana kazna za navedene prekršaje je od 10.000,00 do 20.000,00 kuna (upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) i 200,00 kuna (nenošenje osobne iskaznice).
Nadalje, utvrđeno je da je vlasnik vozila 45-godišnjak koji je 21-godišnjaku dao na upravljanje vozilo iako je znao da nema položen vozački ispit i protiv njega slijedi prekršajni nalog.