Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Listopad 2019 10:08

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Šumska krađa

U razdoblju od 9. ožujka do 28. rujna 2019., u blizini mjesta Kamenski Vučjak, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio nekoliko prostornih metara stabala graba i breze u vlasništvu 40-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar

U ponedjeljak, 30. rujna 2019., u poslijepodnevnim satima, u blizini mjesta Komušina, na neutvrđeni način je došlo do požara koji se sam ugasio te je izgorjelo strnište kukuruza u vlasništvu 61-godišnjaka, a požar je zahvatio električni drveni stup (bandera) u vlasništvu HEP-a koja je izgorjela, dok se dana 2. listopada srušila uslijed čega je došlo do prekida u opskrbi električnom energijom u više naselja. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.

Ugrožavali promet

U srijedu, 2. listopada 2019., oko 10.30 sati, u mjestu Kusonje, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 52-godišnjaka koji je upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, slatinskih registarskih oznaka, a za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen te uz optužni prijedlog sproveden u Općinski sud u Bjelovaru, Prekršajni odjel u Garešnici.

Istoga dana, oko 10.50 sati, u Kutjevu, na Trgu graševine, 54-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,76 promila, kao pješak na raskrižju prelazio kolnik za vrijeme dok je na semaforu bilo uključeno crveno svijetlo, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog i optužni prijedlog.

Prometna problematika

U razdoblju od 29. rujna do 2. listopada 2019., u Požegi, Trg Matka Peića, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u zid kuće u vlasništvu 70-godišnjaka. Nakon udara vozač nije ostavio podatke o sebi, niti o vozilu kojim je upravljao i policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.