Utorak, 13 Kolovoz 2019 10:39

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Otuđen novac i sladoledi u Lipiku

U noći 11./12. kolovoza 2019., u Lipiku na gradskim bazenima, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostorije koje se nalaze uz bazen, iz kojih je otuđio sladoled i novac u vlasništvu trgovačkog društva s područja Lipika. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje, uzrokovao nesreću i napustio mjesto događaja

Jučer, 12. kolovoza 2019., dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je u petak 9. kolovoza oko 23 sata, u ulici Osječkoj u Jakšiću, upravljajući osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine vozilom sletio s kolnika i udario u telefonsku razvodnu kutiju u vlasništvu T-HT, a zatim u ograde od niskog raslinja u vlasništvu 40-godišnjaka i 68-godišnjaka.

Nakon nesreće, počinitelj je napustio mjesto događaja, te oštećenima nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je uzrokovao nesreću. Počinitelju slijedi prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom i napuštanja mjesta događaja, odnosno određena ukupna novčana kazna u iznosu od 4.500 kuna (za prekršaj brzine i izazivanje prometne nesreće istom 1.500 kuna i prekršaj napuštanja mjesta događaja 3.000 kuna), zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci, dok će mu se po pravomoćnosti odluke o prekršaju odrediti i 3 negativna prekršajna boda.

U Pakracu grafiti neprimjerenog sadržaja

U razdoblju od 9. do 12. kolovoza 2019., u Pakracu na Trgu 76. bataljuna, na zidu napuštene zgrade nepoznati počinitelj (ili više njih) je ispisao grafit neprimjerenog sadržaja. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, a u svezi događaja slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Požar na otvorenom

U ponedjeljak, 12. kolovoza 2019., u neutvrđeno vrijeme i na neutvrđen način, u mjestu Štitnjak je došlo do požara u metalnom kontejneru u vlasništvu tvrtke „Komunalac“, u kojemu je gorjelo odbačeno smeće. Požar je od strane vatrogasaca ugašen oko 16.15 sati.