Subota, 24 Studeni 2012 17:02

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Četiri prometne nesreće utorkom

U utorak, 13. studenoga 2012. godine, oko 9.40 sati u Pakracu u ulici Matije Gupca 27-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW caddy“, daruvarskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u zaustavljeni „VW passat“, također daruvarskih registracijskih oznaka.

Oko 11.55 sati u Kuli u ulici Stjepana Radića dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između teretnog automobila i traktora kojemu su bile pridodane dvije prikolice.

Nešto kasnije oko 12.30 sati u mjestu Omanovac 46-godišnji vozač koji je upravljao teretnim vozilom marke „MAN“, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojemu je bila pridodana poluprikolica, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je kotačima vozila zahvatio putnu bankinu i putni kanal nakon čega je udario u stupiće za označavanje ruba kolnika i u prometni znak.

Oko 13.55 sati u Pakracu u ulici Radničko naselje 27-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Nissan“, daruvarskih registracijskih oznaka, uslijed nepropisnog uključivanja u promet udarila je u teretno vozilo marke „MAN“, slavonskobrodskih registracijskih oznaka kojemu je bilo pridodano priključno vozilo.

Protiv počinitelja ovih prometnih nesreća slijede prekršajni nalozi.

 

Pronađen otuđeni „Fiat“

U srijedu, 14. studenoga 2012. godine, u mjestu Antunovac u ulici Poljanskoj policijski službenici su kod 25-godišnjaka pronašli osobni automobil marke „Fiat brava“ koji je otuđen na području Policijske uprave virovitičko-podravske. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjak osobni automobil kupio od 27-godišnjaka protiv kojeg je Policijska uprava virovitičko-podravska podnijela kaznenu prijavu.

 

Dva slijetanja vozila

U srijedu, 14. studenoga 2012. godine, oko 9.27 sati u mjestu Antunovac u ulici Poljanskoj 62-godišnji vozač bosanskohercegovački državljanin upravljajući teretnim vozilom marke „MAN“, kojemu je bilo pridodano priključno vozilo, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake i propisanom brzinom zbog čega je sletio s kolnika u putni kanal. Protiv 62-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

Isti dan oko 21.50 sati u mjestu Jakšić u ulici Vladimira Nazora nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je metalnu ogradu dvorišta obiteljske kuće 62-godišnjakinje i nakon toga napustio mjesto prometne nesreće. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

 

Pijan vikao i galamio

U srijedu, 14. studenoga 2012. godine, oko 19 sati u Požegi u ulici Vranduk 58-godišnjak (2,08 g/kg) je na sav glas vikao i galamio i time narušavao javni red i mir građana. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 58-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju Policijske uprave do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Pas bez nadzora

U srijedu, 14. studenoga 2012. godine, oko 14 sati u Požegi u ulici Jagodnjak pas pasmine njemački ovčar, kojega je na ulici bez nadzora ostavila 30-godišnja vlasnica, lajao je i režao na 10-godišnje dijete. Protiv vlasnice psa slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 64-godišnjakom s područja općine Lipik utvrđeno je da je u razdoblju od 29. listopada do 2. studenoga 2012. godine u blizini mjesta Dobrovac u šumskom predjelu zvanom „Crno bilo“ posjekao jedno drvo hrasta nakon čega je odsjekao krošnju te traktorom otuđio trupac dužine oko 8 metara i prosječne debljine oko 60 centimetara. Protiv 64-godišnjaka slijedi posebno izviješće kao nadopuna kaznene prijave.

 

Pokušaj razbojništva s pištoljem

U četvrtak, 15. studenog 2012. godine oko 19.45 sati u Pakracu, u ulici Križnog puta, 24-godišnji hrvatski državljanin iz Pakraca pokušao je počiniti kazneno djelo razbojništva tako što je maskiran ušao u prodavaonicu i prijeteći pištoljem plašljivcem od 52-godišnje prodavačice zatražio novac. Ona mu se suprotstavila te ju je on napao i lakše ozlijedio.

Počinitelj kaznenog djela je uhićen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega će biti podnesena kaznena prijava.

 

Krađa goriva iz radnog stroja

Sa srijede na četvrtak, 14./15. studenog 2012. godine provaljeno je u rezervoare dva radna stroja trgovačkog društva iz Slavonskog Broda iz kojih je otuđeno nekoliko stotina litara pogonskog goriva. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.

 

Dva bijega s mjesta prometne nesreće

U četvrtak, 15. studenog 2012. godine oko 16.45 sati u Požegi, u ulici Dr. Franje Tuđmana, zbog nepropisnog okretanja 56-godišnja vozačica je osobnim automobilom „VW polo“, požeških registracijskih oznaka, udarila u parkirani osobni automobil „Fiat punto“, požeških registracijskih oznaka, nakon čega je napustila mjesto događaja no naknadno je pronađena na kućnoj adresi i protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Nešto kasnije, oko 18.45 sati u Vidovcima, u ulici Stjepana Radića, zbog nepropisnog mimoilaženja došlo je do sudara bočnim stranama između osobnog automobila „VW golf“, požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji vozač i osobnog automobila „Opel astra“, požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao nepoznati vozač i koji je napustio mjesto događaja. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju vozača koji je upravljao „opelom“, a protiv 23-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Narušavanje javnog reda i mira

U četvrtak, 15. studenog 2012. godine oko 15 sati u Požegi, u ulici Brune Bušića u stambenoj zgradi, verbalno su se sukobile 24-godišnjakinja i 67-godišnjakinja. Protiv obje slijedi optužni prijedlog.

 

Nasilničko ponašanje u obitelji

Tijekom proteklog dana na području PU požeško-slavonske zabilježeno je jedno nasilničko ponašanje u obitelji u mjestu Pavlovci. Protiv 49-godišnjeg počinitelja slijedi optužni prijedlog.

 

Teška krađa provaljivanjem

U petak 16. studenog 2012. godine, u vremenu od 18 do 21 sati u mjestu Dervišaga, u ulici Stjepana Radića, provaljeno je u obiteljsku kuću vlasništvo 37-godišnjaka, a iz unutrašnjosti je otuđena zlatnina i tehnička roba. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.

 

Nedozvoljeno držanje oružja

U petak 16. studenog 2012. godine oko 16 sati u Požegi, u ulici Pavla Radića, zatečen je 25-godišnjak (pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg) kod kojega je pronađen plinski pištolj i 31 komad pripadajućeg streljiva. Policijski službenici su utvrdili da 25-godišnjak pištolj nije prijavio nadležnom tijelu u zakonskom roku. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju, a pištolj i streljivo su mu oduzeti.

 

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

U petak, 16. studenog 2012. godine oko 10.20 sati u Kutjevu, Zagrebačkom ulicom, nepoznati vozač je upravljao traktorom kojemu je bilo pridodano priključno vozilo dok se na metalnom spoju priključnog vozila (tzv. rudo) prevozila 58-godišnjakinja. Dolaskom do raskrižja i prilikom skretanja u ulicu Hrvatskih branitelja 58-godišnjakinja je pala na kolnik i teško se ozlijedila dok je vozač napustio mjesto događaja. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku vozača nakon čega će protiv njega biti podnesena odgovarajuća prijava.

 

Nasilničko ponašanje u obitelji

Tijekom proteklog dana na području PU požeško-slavonske zabilježeno je jedno nasilničko ponašanje u obitelji u mjestu Daranovci. Protiv 42-godišnjeg počinitelja koji je pod vidnim utjecajem alkohola napao svoju majku slijedi optužni prijedlog.

 

Otuđen stari kamion

U razdoblju od 1. listopada do 17. studenog 2012. godine, u Mihaljevcima, u Primorskoj ulici, na neograđenom zemljištu nepoznati počinitelji su izrezali, a potom i otuđili odjavljeni teretni automobil „Mercedes“, star 42 godine, vlasništvo 69-godišnjaka iz Požege. Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovog kaznenog djela „krađe“ i protiv njih slijedi kaznena prijava.

 

Dva bijega s mjesta prometne nesreće

U subotu 17. studenog 2012. godine oko 7 sati na državnoj cesti između Kuzmice i Dervišage nepoznati vozač je teretnim automobilom pretjecao teretni automobil „Iveco“, požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak te je, zbog nedržanja potrebnog razmaka, desnom bočnom stranom vozila udario u lijevu bočnu stranu vozila kojeg je pretjecao nakon čega je napustio mjesto događaja i za njim se traga.

Istoga dana oko 21 sat u Požegi, u ulici Jagodnjak, 54-godišnjak je osobnim automobilom „Daewoo matiz“ požeških registracijskih oznaka, nepropisno započeo vožnju unazad. U tom trenutku u stražnju stranu njegovog automobila u kočenju je udario osobni automobil kojim je vozač napustio mjesto događaja. Policijski službenici tragaju za nepoznatim vozačem i vozilom.

 

Galamio po bolnici

U subotu, 17. studenog 2012. godine oko 16.30 sati u Požegi, u Osječkoj ulici, u OŽB Požega, 25-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,74 g/kg) je vikao i galamio te tako uznemiravao ostale pacijente. On je priveden u prostorije policije te je zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Krađa nakita iz kuće

U razdoblju od 11. do 16. studenog 2012. godine, u Jakšiću, u ulici Pavla Radića, na neutvrđen način iz obiteljske kuće vlasništvo 29-godišnjakinje otuđen je zlatni nakit. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.

 

Mladi vozač sletio s ceste

U nedjelju, 18. studenog 2012. godine oko 19.40 sati u blizini mjesta Gradac na križanju lokalnih cesta zbog neprilagođene brzine 21-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (1,27 g/kg) je izgubio nadzor nad osobnim automobilom „Opel vectra“, požeških registracijskih oznaka, te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 21-godišnja i 45-godišnja putnica su lakše ozlijeđene dok preostala dva putnika nisu ozlijeđena. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola, neprilagođene brzine i zbog toga što je kao mladi vozač upravljao vozilom veće snage od dozvoljene.

 

 

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U ponedjeljak, 19. studenoga 2012. godine oko 20.18 sati u Požegi u ulici Hrvatskih branitelja osobni automobil marke „Renault clio“, požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljala 21-godišnja vozačica prilikom mimoilaženja oštetio je nepoznati vozač, nepoznatim vozilom. Policijski službenici tragaju za nepoznatim vozačem koji je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

 

Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera

U utorak, 20. studenoga 2012. godine, oko 6.40 sati u Požegi u ulici Jagodnjak policijski službenici su zaustavili 59-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Daewoo tico“, požeških registracijskih oznaka, za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Protiv 59-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 

Pronađena tromblonska mina

U ponedjeljak, 19. studenoga 2012. godine, u šumskom predjelu u blizini mjesta Lakušija djelatnici Hrvatskih šuma koji su sjekli drvnu masu uočili su eksplozivnu napravu i prijavili policiji. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o tromblonskoj trenutnoj mini M-60 koja je izuzeta i biti će uništena.