Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Srpanj 2019 09:11

Čak četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U Busnovima pokušaj krađe u dvije obiteljske kuće

U četvrtak 11. srpnja 2019., oko 18 sati u mjestu Busnovi, nepoznati počinitelji uočeni su u pokušaju krađe iz obiteljskih kuća u vlasništvu 46-godišnjakinje i 72-godišnjakinje, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“

Kod 52-godišnjaka nađen duhan, slijedi mu kaznena prijava

U srijedu, 10. srpnja 2019., policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području grada Požege, u kojoj prebiva 52-godišnjak i kod istog pronašli 21 kilogram duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljene trgovine“.

U Pakracu prodavali duhan na tržnici

U četvrtak, 11. srpnja 2019., u ulici Matice Hrvatske u Pakracu, policijski službenici su zatekli 46-godišnjaka i 72-godišnjaka koji su kod sebe imali i nudili na prodaju sitno rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija. Protiv obojice slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljene trgovine“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje – ostavili pse bez nadzora

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 66-godišnjakom s područja Lipika, koje se sumnjiči da su u srijedu 5. lipnja 2019., u večernjim satima u mjestu Gaj, ostavili bez nadzora svoje pse koji su na ulici nasrnuli na 54-godišnjaka koji je upravljao biciklom, pri čemu ga je pas vlasništvo 20-godišnjaka ugrizao za nogu, nakon čega je pao s bicikla na kolnik. Protiv obojice počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

U četvrtak, 11. srpnja 2019., oko 8 sati, u Požegi, na Trg Svetog Trojstva, 54-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Mazda“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog skretanja udarila je u parkirani osobni automobil marke „Renault“ požeških registarskih oznaka i oštetila ga, a kojeg je prethodno parkirao 42-godišnji vlasnik. Vozačici je naplaćena novčana kazna na mjestu prekršaja.

Istoga dana, oko 11 sati, na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Njemačkoj u Požegi, 50-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole prilikom uključivanja u promet, nije propustio sva vozila, zbog čega je udario u osobni automobil marke „Nissan“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnji vozač. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet i upravljanja vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole.

Također u četvrtak, oko 12 sati u ulici Orljavskoj u Požegi, 43-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Iveco“ požeških registarskih oznaka, nije se uvjerio da na siguran način može spustiti nadogradnju na tovarnom sanduku vozila – hidrauličnu rampu koja je ušla u profil kolnika, a u koju je svojim osobnim automobilom marke „Audi“ požeških registarskih oznaka udario 78-godišnjak, a potom i 30-godišnji vozač koji je upravljao biciklom. Vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

A oko 16.20 sati, u Ulici Cehovskoj u Požegi, 38-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Fiat“ zagrebačkih registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unatrag udario je i oštetio rasvjetni stup u vlasništvu grada Požege. Istome će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unatrag.