Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Srpanj 2019 10:12

Tri prometne nesreće, u dvjema lakše ozlijeđeni vozači mopeda

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Otuđena prometna signalizacija

U ponedjeljak, 8. srpnja 2019., policijskim službenicima prijavio je predstavnik građevinske tvrtke s područja Požege, da im je u razdoblju od 21. do 26. lipnja ove godine, s gradilišta mosta u mjestu Striježevica, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio nekoliko privremenih prometnih znakova kojima se označavaju radovi na cesti. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Tri prometne nesreće, u dvjema lakše ozlijeđeni vozači mopeda

U ponedjeljak, 8. srpnja 2019., oko 16 sati, u Požegi na raskrižju Ulice dr. Franje Tuđmana i Ulice Stjepana Radića, 69-godišnji vozač upravljao je mopedom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine u raskrižju izgubio nadzor nad mopedom, pao na kolnik i lakše se ozlijedio. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Istoga dana, oko 16,35 sati u Požegi, na raskrižju ulice Orljavske i Ulice Josipa Runjanina, 89-godišnji vozač koji je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje mopedom marke „Tomos“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo nije propustio osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 44-godišnjakinja i koja se kretala iz suprotnog smjera, te zadržavala svoj smjer kretanja, zbog čega je došlo do sudara mopeda i osobnog automobila u kojemu je lakše ozlijeđen vozač mopeda. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje prije stjecanja prava i oduzimanja prednosti prolaska.

Uz navedene nesreće s ozlijeđenim, dogodila se i jedna prometna nesreća koja je za posljedicu imala materijalnu štetu i to u mjestu Filipovac.

Pronašao minu

U ponedjeljak, 8. srpnja 2019., u jutarnjim satima, u Pakracu, u Ulici Andrije Hebranga, prilikom iskopa zemlje građevinskim strojevima od strane djelatnika građevinske tvrtke s područja Bjelovara, pronađena je tromblonska mina zaostala iz Domovinskog rata, koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.