Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Srpanj 2019 09:52

Prometne nesreće i prekršaji tijekom proteklog vikenda

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Otuđio novac iz blagajne

U petak, 28. lipnja 2019., policijskim službenicima je prijavila 21-godišnjakinja, da je u četvrtak, 27. lipnja, u Požegi, u Ulici Franje Cirakija, u diskontu, oko 12.20 sati, nepoznata osoba iz blagajne otuđila novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Provalio i otuđio razne kablove

U razdoblju 28./29. lipnja 2019., u mjestu Nurkovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u zaključano dvorište u vlasništvu 89-godišnjaka i otuđio razne kablove. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je dana 22. lipnja 2019., oko 17.40 sati svojim motociklom naglo povećavao broj obrta motora, što je za posljedicu imalo buku, čime je remetio javni red i mir i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljno predao bombu i oružje

U petak, 28. lipnja 2019., na području Pleternice, građanin koji je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost i bez sankcija policijskim službenicima predao ručnu bombu, automatsku pušku, spremnik za pušku i 45 komada raznog streljiva. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Omalovažavao policijske službenike

U subotu, 29. lipnja 2019., oko 22.20 sati, u Požegi, u Ulici Svetog. Florijana, 30-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Neovlašteno posjedovali marihuanu

U nedjelju, 30. lipnja 2019., nešto iza ponoći, u Požegi, policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka koji je konzumirao marihuanu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedena cigareta u vlasništvu 27-godišnjaka i protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Požar

U nedjelju, 30. lipnja 2019., oko 20.15 sati, u Brestovcu, u Požeškoj ulici, zbog kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu, 29. lipnja 2019., oko 20.05 sati, u Jakšiću, u Kolodvorskoj ulici, 32-godišnjak je naletio osobnim automobilom marke „Rover“ požeških registarskih oznaka na petogodišnje dijete, koje je pretrčavalo kolnik izvan pješačkog prijelaza. Dijete je lakše ozlijeđeno, a u svezi događaja slijedi posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi.

U nedjelju, 30. lipnja 2019., oko 8.40 sati, u mjestu Gradac, u Ulici Stjepana Radića, 22-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika u putni kanal gdje je došlo do prevrtanja vozila. U prometnoj nesreći 22-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi, u Ulici sv. Roka te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Jurja Križanića.

Rezultati pojačanog nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 37 prekršaja, od čega se ističu 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 24 vozača je prekoračilo dopuštenu brzine kretanja, a 7 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,33 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 81 km/h.

U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečen je jedan vozač recidivist – ponavljač prometnih prekršaja, koji je ranije više puta prijavljivan za prekršaje brzine.