Nedjelja, 18 Studeni 2012 17:45

Samo 16 alkoholiziranih vozača

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

MARTINJE PROŠLO BEZ PROMETNIH NESREĆA -

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave, povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica provedena je preventivno-represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, izvijestila je glasnogovornica PU, Ivana Radić.

Tijekom akcije ukupno je na vožnju pod utjecajem alkohola i droga kontroliran 391 vozač. Od tog broja pod utjecajem alkohola bilo je 16 vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla. Niti jedan vozač nije odbio testiranje na alkohol, a nije bilo ni vozača pozitivnih na preliminarnom testiranju na droge.

Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnoj skupini od 18 do 24 godina - 5 vozača i u dobnoj skupini od 25 do 30 godina - 5 vozača. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u rasponu od 0,51 do 1 g/kg – 8 vozača, te u rasponu od 1,01 g/kg do 1,5 g/kg – 8 vozača.

Apsolutni rekorder vezano za prekomjerno konzumiranje alkohola je 54-godišnjak s područja Požege koji je 10. studenoga oko 22.20 sati u Požegi u ulici Stjepana Radića upravljao osobnim automobilom marke „VW polo“, krapinskih registracijskih oznaka, a utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,98 g/kg. On je smješten u posebnu prostoriju Policijske uprave do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.