Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 09:19

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda i rezultati pojačanog nadzora

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Velike koju se sumnjiči da je u razdoblju od 25. svibnja do 3. lipnja 2019., u mjestu Kantrovci pokušala provaliti u kuću u vlasništvu 42-godišnjakinje. Također u mjestu Kantrovci, u razdoblju od 1. do 4. lipnja 2019., je pokušala provaliti u kuću u vlasništvu 22-godišnjaka, dok je u razdoblju od 15. rujna 2018. do 4. lipnja 2019. godine provalila u kuću u vlasništvu 42-godišnjakinje prilikom čega je otuđila razne predmete, dok je 31. svibnja 2019. provalila u kuću u vlasništvu 70-godišnjaka i otuđila razne predmete.

Također je utvrđeno da je u razdoblju od 1. do 4. lipnja 2019., u mjestu Kantrovci, iz otključanih podrumskih prostorija i gospodarskih zgrada otuđila razne predmete u vlasništvu 62-godišnjaka, dok je u razdoblju od 14. svibnja do 4. lipnja 2019., iz kuće u vlasništvu 64-godišnjaka otuđila kućanske aparate i razne predmete.

40-godišnjakinja je uz posebno izvješće kao dopunu kaznenih prijava predana pritvorskom nadzorniku, a potom dovedena Županijskom državnom odvjetniku i ispitana nakon čega joj je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Otuđena drva

U razdoblju od 1. travnja do 8. lipnja 2019., u šumskom djelu u blizini mjesta Brđani, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta u vlasništvu 35-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Ubijanje ili mučenje životinja

U subotu, 8. lipnja 2019., oko 18 sati, u blizini mjesta Poljanska, nepoznati počinitelj je pucanjem iz vatrenog oružja ustrijelio psa u vlasništvu 78-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“.

Ugrožavali javni promet

U petak, 7. lipnja 2019., oko 6.40 sati, u Lipiku, u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 20-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka.

U nedjelju, 9. lipnja 2019., oko 1 sat, u mjestu Biškupci, prilikom kontrole prometa je policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,37 promila upravljao 42-godišnjak.

Istoga dana, oko 1.35 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, u prometu je zatečen 49-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda i rezultati pojačanog nadzora

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Lipiku u Ulici Matije Gupca, u Požegi u ulicama sv. Roka i Njemačka te u mjestu Sulkovci.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 63 prekršaja, od čega se ističe devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 vozača je prekoračilo dopuštenu brzinu kretanja, a šest ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,37 promila.

U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečen je jedan recidivist.