Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Lipanj 2019 10:13

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Ugrožavali javni promet

U četvrtak, 6. lipnja 2019., oko 22.55 sati, u Požegi, u Mlinskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 34-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,80 promila i za vrijeme dok mu je istekla vozačka dozvola.

U petak, 7. lipnja 2019., oko 2.10 sati, u Pakracu, u Ulici Gojka Šuška, u prometu je zatečen 32-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Dragovoljno predao pušku

U četvrtak, 6. lipnja 2019., na području Pleternice, 58-godišnjak je policijskim službenicima predao jednu pušku, a koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U četvrtak, 6. lipnja 2019., oko 10 sati, u blizini mjesta Velika, 45-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, osječkih registarskih oznaka, sletio je vozilom s kolnika na putnu bankinu, a potom u provaliju. U prometnoj nesreći 45-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom u mjestu Mihaljevci i tri prometne nesreće s materijalnom štetom - u Kutjevu na Trgu graševine i u Požegi u ulicama Industrijska i Sokolova.

Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.