Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Lipanj 2019 10:44

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Uslijed udara groma došlo do požara na kući

U srijedu, 5. lipnja 2019., oko 12.10 sati, u Pleternici, u Vinogradskoj ulici, uslijed udara groma došlo je do kratkog spoja i požara na potkrovlju kuće u vlasništvu 56-godišnjakinje prilikom čega je izgorio namještaj, dok su ostale prostorije začađene. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 100 tisuća kuna.

Narušavao javni red i mir

U srijedu, 5. lipnja 2019., oko 16.30 sati, u mjestu Doljanovci, 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,06 promila vikao i galamio na 51-godišnjaka te režao na njegovog psa. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije te će u jutarnjim satima biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi.

Ugrožavao javni promet

U srijedu, 5. lipnja 2019., oko 15.40 sati, u Požegi, u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 51-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,67 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka. Također je utvrđeno da je vozilu istekao tehnički pregled i važnost prometne dozvole. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije te će biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U srijedu, 5. lipnja 2019., oko 14.30 sati, u mjestu Poljana, u Kolodvorskoj ulici, 86-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka, dolaskom do pružnog prijelaza nije zaustavio svoje vozilo prilikom čega je došlo do naleta na radnički vlak, a kojim je upravljao 54-godišnjak.             

Protiv 86-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 23.10 sati, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, 23-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola od 1,81 promila upravljala osobnim automobilom marke „Renault“, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake te je udarila u dva propisno bočno parkirana osobna automobila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi prekršajni nalog.