Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 10:27

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Provaljeno u kuću

U razdoblju od 28. svibnja do 1. lipnja 2019., u mjestu Kraguj, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 46-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao streljivo

U petak, 31. svibnja 2019., anonimni građanin je na području Pakraca predao streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Oštećenje tuđe stvari

U razdoblju od 31. svibnja do 2. lipnja 2019., u Požegi, u Ulici sv. Florijana, nepoznati počinitelj (ili više njih) je razbio podrumski prozor na zgradi Općinskog suda u Požegi i policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Narušavanja javnog reda i mira i omalovažavanje policijskih službenika

U subotu, 1. lipnja 2019., oko 19.50 sati, u Požegi, u Ulici sv. Florijana, u kladionici, 47-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) vikao i galamio na 38-godišnju uposlenicu. Također je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike te je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju, 2. lipnja 2019., oko 2 sata, u mjestu Poljanska, na ulici, verbalno su se i tjelesno sukobili 22-godišnjak (1,96 promila) i 24-godišnjak koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda i rezultati pojačanog nadzora prometa

U nedjelju, 2. lipnja 2019. godine, oko 21.15 sati, između mjesta Gaj i Brekinska, 30-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 3,81 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije upravljao teretnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, sletio je vozilom u putni kanal nakon čega se zaustavio na njivi. 30-godišnjak je prevezen na liječničku obradu, a protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Dogodila se i jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 77 prekršaja, od čega se ističu tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 45 vozača je prekoračilo dopuštenu brzinu kretanja, a sedam ih nije koristilo sigurnosni pojas.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 3,81 promil.
U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečen je jedan recidivist.