Petak, 24 Svibanj 2019 14:42

Zaradio kaznenu prijavu za djelo „lažne uzbune“ u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je u mjesecu ožujku  2019., godine počinio kazneno djelo „Lažna uzbuna“, zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Požegi.

Oštećen automobil u Požegi

U četvrtak 23. svibnja 2019., na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i zbog neutvrđenog razloga udario u osobni automobil marke „Hyundai“, kojeg je prethodno parkirala 50-godišnjakinja, te napustio mjesto događaja, a da oštećenoj nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Pozivamo građane ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim događajima, gdje počinitelji nisu pronađeni, da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Pojačani nadzor prometa u dane vikenda

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području  cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Uz navedeno, u koordinaciji sa PU brodsko-posavskom, ciljana akcija nadzora prisutnosti alkohola i droga u organizmu kod sudionika u prometu bit će provedena u noći s subote na nedjelju 25./26. svibnja 2019.