Ponedjeljak, 12 Studeni 2012 20:40

Tereti se za pronevjeru i nevođenje poslovnih knjiga

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PREDSJEDNIK UHDDR-a STJEPAN DRAŽETIĆ NIJE DOŠAO NA SUĐENJE -

POŽEGA - Suđenje Stjepanu Dražetiću predsjedniku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, koje se u ponedjeljak trebalo održati na Općinskom sudu u Požegi, odgođeno je zbog nedolaska okrivljenika na raspravu. Dražetiću se sudi zbog kaznenih djela pronevjere i povrede obveze vođenja trgovačkih knjiga.

Kada je riječ o pronevjeri, u optužnici se navodi kako je Dražetić tijekom 2009. godine podigao 50.000 kuna s računa udruge i neovlašteno ih zadržao. Da bi to prikrio prijavio je lažne račune tvrtke BT Transporti zbog navodnog prijevoza za potrebe udruge. Što se tiče drugog kaznenog djela, na teret mu se stavlja da poslovne knjige udruge nije vodio između 2006. i 2009. godine. Na prvoj raspravi Stjepan Dražetić je izjavio kako nije kriv. Da bi to dokazala, obrana je predložila saslušanje dva svjedoka dok je optužba zatražila saslušanje četiri svjedoka i vještaka za vođenje poslovnih knjiga. Svi oni iskaze bi trebali dati na slijedećoj raspravi zakazanoj za 4. prosinac.

Kriminalističko istraživanje nad Stjepanom Dražetićem policija je provela krajem 2010. godine nakon anonimne kaznene prijave.     (vm)