Ponedjeljak, 06 Svibanj 2019 10:54

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Krađa

U razdoblju 2./3. svibnja 2019., u blizini mjesta Biškupci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz vinograda u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva otuđio veću količinu loznih cijepova. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Krivotvorenje isprave i nedozvoljena uporaba osobnih podataka

U petak, 3. svibnja 2019., policijskim službenicima je prijavila 39-godišnjakinja s područja Požege da je u razdoblju od ožujka do svibnja ove godine, nepoznati počinitelj (ili više njih) neovlašteno koristio njene osobne podatke i krivotvorio njen potpis. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje              

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika, a kojeg se sumnjiči da je dana 26. travnja, oko 21 sat, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, u prostorijama bolnice vikao i galamio na 64-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Oštećenje tuđe stvari

U razdoblju 3./4. svibnja 2019., u Pleternici, u Ulici Eugena Podubskog, na željezničkoj pruzi, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio dvije limene kutije te otkinuo dvije ploče u vlasništvu „Hrvatskih željeznica“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao oružje i streljivo

U nedjelju, 5. svibnja 2019., na području Kutjeva, anonimni građanin je predao policijskim službenicima jednu automatsku pušku, devet spremnika te 1500 komada streljiva, a koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Požar na otvorenom prostoru

U petak, 3. svibnja 2019., oko 6.30 sati, u mjestu Prekopakra, u Frankopanskoj ulici, 66-godišnjak je na deponiju građevinskog otpada zapalio veću količinu starog papira i ostavio vatru bez nadzora uslijed čega se vatra proširila na ostali otpad. Protiv 66-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Šokačka cesta te tri bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Osječkoj ulici i u Pakracu u ulicama Bolnička i Andrije Hebranga.

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 44 prekršaja, od čega se ističu dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, troje ih nije koristilo sigurnosni pojas, dok su 22 vozača prekoračila dopuštenu brzinu kretanja.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,45 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 84 km/h. Od ukupnog broja počinitelja, u jednom slučaju se radilo o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja.