Utorak, 30 Travanj 2019 09:16

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Ukupno četiri prometne nesreće - vozači povećajte oprez

U ponedjeljak oko 16.25 sati u Požegi na raskrižju Ulice Alojzija Stepinca i ulice Vukovarske 23-godišnjak, višestruki počinitelj prometnih prekršaja, upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, te oduzeo prednost prolaska 35-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska.

Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije, te će uz optužni prijedlog tijekom današnjeg dana biti doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi.

Oko 6 sati, u Ulici Stjepana Radića u Pleternici, zbog nepropisnog mimoilaženja, došlo je do sudara teretnog automobila marke „Renault“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnji vozač i teretnog automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji vozač. Obojici vozača bit će izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog mimoilaženja.

Istoga dana, oko 8 sati u ulici Radničkoj u Požegi, 40-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka zbog nedovoljnog razmaka naletjela je prednjim djelom vozila kojim je upravljala na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Citroen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnjak. 40-godišnjakinji je naplaćena novčana kazna.

Također u ponedjeljak, oko 8.50 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Pleternici, zbog nepropisnog skretanja 51-godišnjakinje, koja je upravljala osobnim automobilom marke „Renault“ požeških registarskih oznaka došlo je do sudara s osobnim automobilom marke „Mercedes“ kojim je upravljao 63-godišnjak.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 51-godišnjakinja kojoj će biti izdan prekršajni nalog.

Vikao i galamio pod utjecajem alkohola u Požegi

U ponedjeljak, 29. travnja 2019., oko 12.50 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, javni red i mir vikom i galamom je narušavao 40-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.64 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije, te će uz optužni prijedlog tijekom današnjeg dana biti doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi.

Pas lakše ozlijedio 26-godišnjaka u Kutjevu

U ponedjeljak 29. travnja 2019., oko 11.30 sati, u Ulici Antuna Gustava Matoša u Kutjevu, 61-godišnjak nije držao pod nadzorom psa koji je izašao na ulicu, a potom i nasrnuo na 26-godišnjaka, lakše ga ozlijedivši, te je time počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.