Nedjelja, 11 Studeni 2012 13:45

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Četiri teške krađe provaljivanjem
U razdoblju od 6. do 30. listopada 2012. godine u mjestu Vlatkovac nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikendicu 58-godišnjaka i otuđio 6 drvenih stolica.
Tijekom razdoblja od 15. listopada do 1. studenoga 2012. godine u mjestu Kusonje u ulici Domobranskoj nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u kuću 47-godišnjaka te iz nje otuđio tehničke uređaje.
Tijekom noći sa srijede na četvrtak, 31. listopada na 1. studenoga 2012. godine u Velikoj u ulici Stjepana Radića nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu te iz registar blagajne otuđio nešto novca i cigarete.
U petak, 2. studenoga 2012. godine u vremenu od 3 do 4 sata u Pakracu u ulici Hrvatskih velikana nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vanjski ormarić trgovine za otkup zlata i prodaju srebra te iz njega otuđio više komada srebrnoga nakita.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima ovih kaznenih djela protiv kojih slijede kaznene prijave.
 
Prijevara u gospodarskom poslovanju
U razdoblju od ožujka do listopada 2012. godine 33-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja općine Sveti Ivan Zelina u šest navrata je preuzeo robu u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna od trgovačkog društva iz Pleternice za što je izdao zadužnicu koja nije bila naplativa. Budući da robu nije platio te da je odgovorne osobe trgovačkog društva u Pleternici doveo u zabludu protiv 33-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
 
Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera
U srijedu, 31. listopada oko 12.57 sati u Požegi u ulici Osječkoj policijski službenici su zaustavili 43-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Citroen“, požeških registracijskih oznaka, za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Protiv 43-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
 
Prometne nesreće
U srijedu, 31. listopada oko 12.50 sati u Požegi na raskrižju ulica Tina Ujevića i Slavka Kolara prilikom prometne nesreće između tri osobna automobila dvije su osobe lakše ozlijeđene.
Isti dan dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Sv. Trojstva i u ulici Stjepana Radića, a za počiniteljima se traga.
U četvrtak, 1. studenoga 2012. godine u Požegi na raskrižju ulica Zrinske i Bana Josipa Jelačića dogodila se prometna nesreća između osobnog i teretnog vozila, a na D-51 između mjesta Gradište i Bektež zabilježeno je slijetanje osobnog vozila s kolnika.
 
Dovršeno kriminalističko istraživanje
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom muškaraca starosti 22, 26 i 27 godina s područja općina Brestovac i Pleternica utvrđeno je da su tijekom noći sa subote na nedjelju, 21./22. srpnja 2012. godine u Požegi, u ulici Vranduk, provalili u obiteljsku kuću, te iz unutrašnjosti otuđili novac, zlatni nakit i jedan tehnički uređaj. Sijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Tri teške krađe
U razdoblju od 20. listopada do 3. studenoga 2012. godine u mjestu Vukojevica nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u kuću i gospodarske zgrade 51-godišnjaka te otuđio bojler i motornu kosilicu.
U razdoblju od 31. listopada do 2. studenoga 2012. godine u mjestu Ramanovci nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je radni stroj za posipanje emulzije za asfalt trgovačkog društva iz Osijeka koji je ostavljen uz prometnicu bez nadzora. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.
Tijekom noći s petka na subotu, 2./3. studenoga u Požegi u ulici Matice hrvatske nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u poslovni ured 68-godišnjaka te iz njega otuđio tehničke uređaje. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakom iz Požege utvrđeno je da je on tijekom noći s petka na subotu provalio u poslovni ured 68-godišnjaka te iz njega otuđio tehničke uređaje. Sijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Krađa u voćnjaku i kukuruzani
Sa subote na nedjelju, 3./4. studenoga 2012. godine između mjesta Novi Štitnjak i Marindvor nepoznati počinitelj (ili više njih) iz ograđenog voćnjaka otuđio je posudu za preradu voća zapremnine 500 litara u vlasništvu 49-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na oko 4 000 kuna.
U razdoblju od 14. listopada do 3. studenoga 2012. godine u šumskom predjelu iznad mjesta Podgorje nepoznati počinitelj (ili više njih) iz spremišta za kukuruz lovačkog društva iz Vetova otuđio je oko 2000 kg kukuruza. Materijalna šteta je procijenjena je na oko 2 500 kuna.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima ovih kaznenih djela protiv kojih slijede kaznene prijave.
 
Pronađena tromblonska mina
U petak, 2. studenoga u blizini mjesta Čečavac savjestan građanin je u bunaru na njivi pronašao tromblonsku minu i o tome obavijestio policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska te je izuzeo minu i ona će biti naknadno uništena.
 
Šest prometnih tijekom vikenda
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća. Osim prometne nesreće u nedjelju, 4. studenoga u kojoj je 35-godišnjakinja smrtno stradala dogodila se i jedna prometna nesreće u kojoj je bilo ozlijeđenih osoba i to u subotu, 3. studenoga 2012. godine oko 5.30 sati na ŽC-4253 između naselja Velika i Trenkovo. U toj prometnoj nesreći između dva osobna automobila dvije su osobe lakše ozlijeđene, a protiv 24-godišnjeg počinitelja slijedi optužni prijedlog.
Dogodio se i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u ulici Matice hrvatske, te još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Seocima nalet osobnog automobila na psa, a na ŽC-4253 u blizini mjesta Velika osobni automobil je sletio s kolnika u putni kanal.
 
Otuđio hrast od 8 metara
U razdoblju od 29. listopada do 2. studenoga 2012. godine u blizini mjesta Dobrovac u šumskom predjelu zvanom „Crno bilo“ nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao je jedno drvo hrasta nakon čega je odsjekao krošnju te traktorom odvukao trupac dužine oko 8 metara i prosječne debljine oko 60 centimetara. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 
Ozlijeđeni u slijetanju vozila
U ponedjeljak, 5. studenoga oko 12,45 sati na D-51 između mjesta Šumanovac i Tominavac 44-godišnji vozač osobnog automobila marke „Opel Vectra“ uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika u putni kanal nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.
Nešto kasnije oko 14.30 sati na D-51 u blizini mjesta Zakorenje 20-godišnji vozač teretnog vozila „MAN“, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je sišao s kolnika i zbog težine vozila i tereta došlo je do propadanja putne bankine, zbog čega se vozilo prevrnulo na poljoprivredno zemljište. 20-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.