Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 10 Travanj 2019 12:07

Policija najavljuje novu akciju za vikend - kontrola alkoholiziranosti vozača

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Nepropisnim skretanjem do prometne nesreće u Požegi

U utorak, 9. travnja 2019., oko 11.30 sati, na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Osječkoj u Požegi, 75-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Kia“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog skretanja udario je u parkirani osobni automobil marke „Audi“ njemačkih nacionalnih oznaka i oštetio ga, a kojeg je prethodno parkirao 63-godišnji vlasnik. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu.

40-godišnjak pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir u Požegi

U utorak, 9. travnja 2019., oko 11.40 sati u Požegi, u ulici Kamenita vrata, 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.24 promila narušavao javni red i mir vikom i galamom. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će uz optužni prijedlog biti doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi.

Vozači oprez, akcija nadzora alkoholiziranosti je u noći s subote na nedjelju

U noći s subote na nedjelju 13./14. travnja 2019., na našem području, u koordinaciji s Policijskim upravama osječko-baranjskom i brodsko posavskom, na više nadzornih mjesta provest će se akcija nadzora alkoholiziranosti kod sudionika u prometu.

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol: 

  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost
  • koristite javni prijevoz
  • koristite usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije
  • ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag
  • zamolite nekoga trijeznog da vas odveze
  • ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti)
  • ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića.