Srijeda, 03 Travanj 2019 09:15

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Provaljeno u benzinsku postaju kod Lipika, otuđeno računalo u Požegi

U noći sa ponedjeljka na utorak, 1./2. travnja 2019., u mjestu Čaglić, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, prilikom čega je otuđio razne cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

U utorak, 2. travnja 2019., policijskim službenicima je prijavila 38-godišnjakinja da je u razdoblju 27./28. ožujka 2019., u Požegi, u Ulici dr. Franje Tuđmana iz prostorija osnovne škole, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio prijenosno računalo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Narušavali javni red i mir u Velikoj

U utorak, 2. travnja 2019., oko 14.30 sati, u Cirakijevoj ulici u Velikoj, verbalno su se sukobili 67-godišnjakinja i 70-godišnjak s jedne strane i 77-godišnjakinja s druge strane, nakon čega je 70-godišnjak zadao jedan udarac 77-godišnjakinji. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Jedan pod zabranom, a drugi pod utjecajem alkohola upravljali vozilima

U utorak, 2. travnja 2019., oko 20.45 sati, u mjestu Migalovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,19 promila upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 19 sati u mjestu Poljana, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 30-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, bjelovarskih registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava kod Vetova

U ponedjeljak 1. travnja 2019., u popodnevnim satima, nedaleko mjesta Vetovo, 56-godišnjak je na njivi prilikom obrade tla pronašao jednu minobacačku granatu. Pronađeno ubojito sredstvo su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

S divljeg odlagališta požar se proširio na šumu

U utorak, 2. travnja 2019., oko 10 sati, u šumi nedaleko mjesta Duboka, došlo je do požara koji se proširio s obližnjeg odlagališta otpada. Požar je ugašen oko 16 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 15 hektara, odnosno da su nagorjela stabla.