Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Ožujak 2019 10:36

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Nedozvoljena trgovina duhanom u Požegi

Policijski službenici su u utorak 19. ožujka 2019., u Požegi zatekli 34-godišnjaka s područja Požege, nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i kojeg se sumnjiči da je posjedovao oko 3 kilograma duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava i to zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.

Kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“ čini onaj tko neovlašteno kupuje, prodaje ili razmjenjuje predmete ili robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, dok je za počinitelja propisana kazna zatvora do jedne godine. Predmeti i roba nedozvoljene trgovine se oduzimaju. Ovakvi slučajevi su prigoda da ponovno građane upozorimo neka ne kupuju duhan od neovlaštenih osoba i mimo legalnih prodajnih kanala, jer se takvom kupovinom izlažu kaznenoj odgovornosti jer je i kupovina i prodaja na ovakav način zabranjena.

Šumska krađa

U vremenskom razdoblju od 10. do 08. ožujka 2019., u šumskom predjelu u blizini mjesta Batinjani, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala bagrema u vlasništvu Republike Hrvatske, a kojim gospodare Hrvatske šume. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavali javni red i mir u Čaglinu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom i 39-godišnjakom s područja Čaglina, koje se sumnjiči da su se pod utjecajem alkohola u petak 15. ožujka 2019., oko 13.40 sati u Čaglinu, vikom i galamom te se tjelesno sukobivši narušavali javni red i mir. Protiv njih slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom

U utorak 19. ožujka 2019., na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i to u Požegi, Ivandolu i Velikoj.