Utorak, 12 Ožujak 2019 09:02

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pod utjecajem alkohola sletio vozilom s kolnika

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019., oko 20.50 sati, u Požegi, u Mlinskoj ulici, 53-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,62 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, sletio je vozilom s kolnika u putni kanal te udario u betonski propust za vodu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 53-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Požegi u Zrinskoj ulici i u Pleternici na Trgu hrvatskih branitelja.

Preventivna akcija "Korištenje pokazivača smjera"

Na području cijele države 12. ožujka 2019., u vremenu od 10 do 14 sati, policija će provoditi ciljanu preventivno – represivnu akciju prema vozačima koji ne uključuju pokazivač smjera.

Svakodnevnim praćenjem stanja u prometu vidljivo je da sudionici čine razne prekršaje, a kao posljedica dijela tih prekršaja dešavaju se lakše ili teže prometne nesreće. Jedan od takvih prekršaja je i neuključivanje pokazivača smjera, propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Samo neuključivanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.

Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća.

   Stoga će se na području cijele države dana 12. ožujka 2019. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati provesti ciljana preventivno – represivna akciju, prema vozačima koji čine predmetni prekršaj.

Upozoravamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa.