Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 11:01

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Narušavao javni red i mir

U subotu, 9. ožujka 2019., oko 18 sati, u Požegi, u Ulici sv. Roka, 45-godišnjak (1,29 promila), je zbog novčanih dugovanja verbalno i tjelesno napao 44-godišnjaka (0,84 promila), nakon čega je oštetio njegov osobni automobil i mobitel. Protiv 45-godišnjeg počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Požari

U nedjelju, 10. ožujka 2019., oko 9.35 sati, u mjestu Nova Ljeskovica, u Ulici Josipa Kneževića, u ljetnoj kuhinji u dvorištu obiteljske kuće, 79-godišnjak je nestručno rukovao plinskom bocom i plinskim štednjakom prilikom čega je došlo do nekontroliranog curenja plina i zapaljenja te začađenja zidova. 79-godišnjak je lakše ozlijeđen, a materijalna šteta iznosi oko 2.000,00 kuna.

Tijekom vikenda bilježimo i dva požara na otvorenom prostoru u mjestima Batinjani i Doljanci gdje je na neutvrđeni način došlo do požara prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje.

U tijeku kriminalističko istraživanje

U subotu, 9. ožujka 2019. godine, oko 22.10 sati, u Požegi, u Ulici Vranduk, na neutvrđeni način je došlo do oštećenja osobnog automobila marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege i osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 66-godišnjaka. Također je došlo do tjelesnog sukoba između više osoba u kojem su tri osobe starosti 16, 24 i 39 godina ozlijeđene.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, obje u Osječkoj ulici u Požegi, dok jedan bijeg s mjesta prometne nesreće bilježimo u Požegi u Ulici Josipa Kozarca.

Najava akcija u prometu

Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se akcije s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor brzine, nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

U skladu s tom akcijom tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 11. do 17. ožujka 2019., na području PU požeško-slavonske provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, a policijski službenici će u četvrtak, 14. ožujka pojačano provoditi nadzor tih na području PU požeško-slavonske.

Također će policijski službenici u utorak, 12. ožujka 2019. godine, na području PU požeško-slavonske provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na prometne prekršaje nedavanja pokazivača smjera.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

Rezultati akcije

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 80 prekršaja, od čega se dva prekršaja odnose na vožnje pod utjecajem alkohola, 44 vozača je prekoračilo dopuštenu brzinu kretanja, devet vozača nije koristilo sigurnosni pojas, jedan vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva vozača za vrijeme dok im je izrečena zabrana upravljanja, jedan vozač je koristio mobitel tijekom vožnje, a također je jedan vozač upravljao neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,01 promil, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 87 km/h.

Od ukupnog broja počinitelja, u jednom slučaju se radilo o osobi koja je višestruki počinitelji prekršaja, koji je ranije prijavljivan za prekršaje brzine.