Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 10 Ožujak 2019 14:11

U požaru kuhinje od plinske boce opečen 80-godišnjak

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOVA LJESKOVICA – Stanovnici Nove Ljeskovice još nisu zaboravili požar u kojemu je 5-člana obitelj ostala bez kuće, a ponovno je došlo danas do požara oko 10,45 minuta na obiteljskoj kući u ulici Josipa Kneževića na broju 46a. Do požara je došlo zbog istjecanja plina iz plinske boce u čijoj blizini je gorjela i vatra u štednjaku na kruta goriva. Požar je pokušao gasiti 80-godišnjak odmah kada je vidio svoju kuhinju u plamenu. Zapomaganje njega i nepokretne mu 77-godišnje supruge iz spavaće sobe čula je susjeda i vidjevši dim odmah alarmirala vatrogasce i pohitala u pomoć. Susjedi su je uspjeli izvući neozlijeđenu, dok je suprug zadovio opekline po tijelu i licu.

Vatrogasci DVD Ljeskovice su na sreću samo 20 metara od kuće sa svojim spremištem iz kojega su prvi koji su došli na intervenciju odmah sa četiri vatrogasna aparata krenuli gasiti požar, iznijeli odmah plinsku bocu van i krenuli je hladiti da ne dođe do eksplozije. Vatru su u kuhinji odmah ugasili uz pomoć vatrogasnih aparata pa nije bila potrebna intervencija vatrogasnih navalnih vozila koja su također ubrzo došla iz DVD Ljeskovica i obližnjeg DVD Čaglin. Vlasnik kuće je prilikom pokušaja gašenja vodom i krpama uspio zadobiti opekline i ozlijeđen je, pa ga je odmah sanitetsko vozilo iz obližnjeg Doma za odrasle osobe odvezlo u Opću županijsku bolnicu Požega.

- Stara je to gradnja i vidite i sami sve je to puno drveta, stropovi od trstike, puno gorivog materijala u kuhinji i na tavanu, pa je sreća što smo odmah u blizini, zapravo naš izlaz iz vatrogasnog spremišta izlazi prema njihovoj kući. Vidjeli smo da se požar još nije rasplamsao, pa smo odmah krenuli gasiti sa vatrogasnim aparatima i iznijeli plinsku bocu van. Iznijeli smo i vrata i sve te goruće krpe da se požar ne širi, te smo ga ubrzo lokalizirali. Evo plinska boca je vani i još skroz iz nje izlazi plin jer su sigurno stradale gumice na ventilu pa se plin ne može zatvoriti. Nema ni crijeva jer je u potpunosti izgorjelo – kažu vatrogasci koji su ostali dežurati i čuvati plinsku bocu.

Očevid je obavila ekipa PU Požeško-slavonska a u izvješću će otkriti uzrok požara, no sve je gotovo jasno da je nestručno stavljeno crijevo, možda i na neispravnu instalaciju, iz boce je izlazio plin, pa se nakupljeni plin zapalio od vatre u ložištu kuhinjskog štednjaka na kruta goriva. Ovaj puta je sve gotovo sretno završilo.

Galerija slika