Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 13:28

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U nedjelju 3. ožujka 2019., oko 20.20 sati, u ulici Orljavskoj u Požegi, 21-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,80 promila, te kao višestruki počinitelj prometnih prekršaja upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine sletio sa kolnika, udario u prometne znakove, a potom sletio u korito potoka Vučjak, prilikom čega je lakše ozlijeđen. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja, te će 4. ožujka uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, vožnje pod utjecajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom biti doveden dežurnom sudcu Prekrajanog odjela Općinskog suda u Požegi.

U petak 1. ožujka 2019., oko 7.55 sati u ulici Dubrovačkoj u Požegi, 27-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Honda“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog skretanja naletio je vozilom na 70-godišnju biciklisticu koja je upravljala biciklom marke „Rog“, i tom prilikom pala na kolnik te se lakše ozlijedila. Protiv 27-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog nepropisnog skretanja.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 78 prekršaja, od čega se ističu 5 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 37 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 9 vozača nisu koristili sigurnosni pojas i 2 vozača su upravljala neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,80 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 111 km/h.

Uz navedene nesreće s ozlijeđenom sudionicima, tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu a dogodile su se u Požegi i Eminovcima.

Od ukupnog broja počinitelja, u jednom slučaju se radilo o osobi koja je višestruki počinitelji prekršaja, koji ranije prijavljivan za prekršaje brzine.

Narušavao javni red i mir u Požegi

U nedjelju, 3. ožujka 2019., oko 13.45 sati, u Ulici svetog Florijana u Požegi, 39-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.74 promila vikom je i galamom narušavao javni red i mir. On je smještenu posebnu prostoriju policije do otrežnjenja, te će 4. ožujka uz optužni prijedlog biti doveden dežurnom sudcu Prekrajanog odjela Općinskog suda u Požegi.

Tijekom vikenda ukupno 7 požara

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 7 požara, od kojih 3 na građevinskim objektima i to u Pakracu (gorjelo rasvjetno tijelo na trgovačkom centru) Tornju (požar na dvorišnoj zgradi) i Novoj Ljeskovici (požar u objektu), te 4 na otvorenim prostorima i to kod mjesta Nova Lipovica, Orljavac, Ovčare i Brestovac, u kojima je gorjela suha trava i raslinje.

Ponovno apeliramo na sve građane da se pridržavaju danih preporuka za oprezno rukovanje vatrom.